Як врятувати Донбас? План Ляшка

Після надуспішного проведення Антитерористичної операції у Маріуполі, якою керував лідер Радикальної партії, головний командир Батальйону «Україна» Олег Ляшко, стало зрозуміло, що українці можуть перемагати. Якщо справді того хочуть, якщо вірять у свої сили, якщо готуються належним чином. Сьогодні Донбас – наші українські Донеччина та Луганщина – сповнені гарячих точок. У нас є загроза втратити свої землі. Але Ляшко пропонує план дій, щоб зберегти континентальну Україну єдиною і звільнити її від окупантів.

Як врятувати Донбас?  План Ляшка

Олег Ляшко у Маріуполі. Фото Османа Карімова

За останніми даними наших спецслужб, у районі Сніжного, Тореза, Д’яково, Дмитрівки, Бірюково, Ровеньків, Свердловська зосереджено до 10 тисяч бойовиків, озброєних найсучаснішою російською технікою. Частина з них — російські найманці, частина – місцеві зрадники.

За даними розвідки, Росія відновила концентрацію військ і техніки (танки, БТР, артсистеми, літаки) на кордонах України з Харківською, Донецькою і Луганською областями. У Ростовській області сформовано “миротворчий” військовий контингент, який, припускають, може висунутися для допомоги терористам на Донеччині. У Білгородській області спостерігається концентрація переодягнених у цивільне російських військових, а також членів добровільних воєнізованих формувань. Треба зважати також на те, що з Донеччини на Харківщину йде зараз чималий потік біженців, серед яких є й терористи. Не виключено, що усі ці люди ближчим часом будуть задіяні у спецоперації зі дестабілізації ситуації на Харківщині.

Олег Ляшко впевнений:
— Незважаючи на заяви Путіна і російського МЗС про прагнення відновлення миру на Донбасі, наш північний сусід, за прикладом Гітлера, говорить одне, а робить протилежне, не припиняючи спроб підірвати Україну зсередини.

На думку Ляшка, треба робити наступне:
1. Не відмовляючись від налагодження переговорного процесу з окупантом, слід пам’ятати, що з нами рахуватимуться тільки тоді, коли ми будемо сильними. Тому в жодному випадку не можна припиняти антитерористичну операцію, на чому наполягає Москва. Для її ефективного здійснення необхідно запровадити військовий стан. Докласти всіх зусиль для реального закриття кордону з Росією, звідки нам експортують терористичну заразу. Жорстко вибивати терористів із захоплених ними наших населених пунктів, незважаючи на їхні «воплі і соплі» та іншу пропагандистську мішуру.

2. Радикально «вичистити» усю міліцію на Донбасі від тих, хто зрадив Присязі і злигався з терористами. Позбавити зрадників пенсій, зарплат і пільг. Сформувати докорінно нову міліцію з учасників АТО. Невідкладно змінити главу МВС Авакова, який виявився слабким для цієї ролі. Радикального реформування і посилення потребує увесь силовий блок. На генеральські посади треба ставити капітанів і майорів, які реально воюватимуть. Більшість генералів не здатні до боротьби, у них мізки зайняті лише тим, як украсти та поживитися на війні.

3. Шкідливими є будь-які розмови про децентралізацію влади в Україні. Дострокові вибори місцевих органів влади на Донбасі, які ініціює Президент, у нинішніх умовах призведуть лише до того, що до влади вже легітимно прийдуть сьогоднішні лідери терористів і сепаратистів. Наслідки цього не усвідомлюють тільки обмежені люди. Тому Україна має залишатися унітарною державою з сильним центром.

4. Щодо переговорів із терористами. Треба розуміти, що ми є свідками кримінально-олігархічного бунту мафії на чолі з Януковичем, яка втратила владу внаслідок Революції гідності на Майдані. Сепаратизм – це лише ширма для кримінального бунту. У цьому заколоті донецька мафія взяла собі в спільники Росію, зрадивши Україну. Більшість із місцевих мешканців, хто сьогодні взяв зброю, – це наркомани, алкаші, кримінальні елементи. Вони воюють за дозу наркоти і 200 гривень. Тому з ними не переговори треба вести, а жорстко загнати у стійло, звільнивши Донбас від влади криміналу. Для прикладу, у Маріуполі люди дякували Ляшку і його побратимам за зачистку від диверсантів та їхніх посібників. Так само не можна вести жодних переговорів з лідерами донецької мафії, які хочуть отримати індульгенцію на подальше панування на Донбасі. Якщо влада з ними спробує домовитися, це означатиме остаточну втрату контролю Києва над Донбасом.

Необхідно також припинити будь-які розмови і дії, спрямовані на розширення статусу російської мови на Донбасі. Їй тут і так нічого не загрожує. Ми через це і втратили Крим, і маємо головний біль на Донбасі, бо всі українські влади за 23 роки Незалежності дозволяли тут культивування зневаги до всього українського – до мови, символіки, культури, до самої Української держави.

5. Окреме питання – російські ЗМІ, які сьогодні є надзвичайно потужними інструментами в інформаційній війні в Україні. Зверніть увагу: терористи найперше захоплюють телевишки і вмикають трансляцію російських каналів. Це їх потужна зброя, тому наше завдання – вирубити її за будь-яку ціну. Ця пропагандистська зброя потужніша за танки і літаки, і вона має бути знешкоджена в першу чергу. А у нас натомість акредитують російську агентуру під журналістським прикриттям навіть у парламенті.

6. Ми не здолаємо ворога на Донбасі, не вичистивши його з політичної верхівки у Києві. Це повний абзац, коли в парламенті сидить п’ята колона, яка працює на окупанта. Багато хто із так званих народних депутатів України щотижня літають до Москви, де поливають Україну брудом і підтримують дії загарбників.

Тому мають бути невідкладно призначені перевибори парламенту, а ті з державних службовців і політиків, котрі без санкції української влади зустрічаються з окупантами, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності за зраду. Парламент, який дозволяє терпіти продажних шкур Симоненка, Єфремова, Калетника, Олійника і їм подібних, не має права на існування. Також зауважте, що більшість народних депутатів України, обраних від Партії регіонів у мажоритарних округах у Криму, на Донеччині і Луганщині, не стали на захист територіальної цілісності України, а чимало з них відверто допомагають терористам і сепаратистам.

Ось такий план Олега Ляшка для Донбасу. Він не претендує на істину в останній інстанції й обіцяє уважно проаналізувати усі пропозиції від громадськості. Але, так чи інакше, від Ляшка ми бачимо реальні дії проти навали терористів на Сході і Півдні. А від інших?
Анна Волощук

peredplata