Буковинські жінки перекривають дороги, вимагаючи повернення рідних зі Сходу

У селі Мамаївці Кіцманського району більше сотні людей перекрили трасу \”Чернівці – Снятин\”. Люди безперервно ходять по пішохідному переходу поблизу магазину \”Престиж\”. З обох боків траси стоять кілометрові затори – учасники перекриття не впускають жоден автомобіль.


Обурені мешканці перекрили трасу з вимогою, аби їхніх чоловіків не забирали на Схід в зону АТО.

\”Ми хочемо знати, як відбувався відбір військових. Чому на війну забрали мого чоловіка? Невже ця влада не розуміє, що без бронежилетів їх туди відправляють на \”м’ясо\”?\”, – сказала у телефонній розмові учасниця перекриття Ніна.

\”До нас приходив перший заступник голови ОДА Іван Рибак та кіцманський районний військовий комісар. Але на жодне з заданих нами запитань ми відповіді від них не почули\”, – додала жінка.

Учасники перекриття обіцяють блокувати трасу доти, доки їхні вимоги не будуть виконані.

Люди перекрили дорогу в двох місцях траси – до кільця та за кільцем у Мамаївцях. Таким чином, водії не можуть потрапити вже ні до Чернівців, ні до Снятина, ні до Кіцманя.

Оскільки з дріжзаводу не їде жоден автобус, мешканці приміських сіл додому йдуть пішки.

Водночас, у Магалі обурені люди другий день поспіль перекривають трасу \”Чернівці-Житомир\”.
Вимоги протестуючих незмінні – термінове повернення їх родичів на Буковину.

– Зараз увесь транспорт, що їде на Новоселицю, проїжджає через центр нашого села, – повідомляє секретар Магальської сільської ради Віоріка Марцинюк. – Це значить, що основна траса перекрита. Там і досі не пропускають ніякий транспорт, – сказали в сільській раді Магали.
У селі Недобоївці Хотинського району мешканці заблокували трасу чотирма вантажівками. Поблизу місця перекриття стоять приблизно 200 людей.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомляють очевидці.

На автошляху в Недобоївцях у заторі стоять більше 50 фур.

Разом з тим, у селі Атаки на кордоні Чернівецької та Хмельницької областей кілька десятків мешканців перекрили міст. За півгодини тут утворився великий затор.

Нагадаємо, сьогодні у Чернівецькій області за різними даними перекрили траси у п’яти місцях. Люди вимагають, аби буковинських солдат повернули зі Сходу та більше не відправляли у зону АТО.

На перехресті неподалік міста Новоселиці Чернівецької області близько півсотні мешканців перекрили трасу.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили очевидці.

\”Порожню трасу перекривають близько 50 людей. Автомобілів на дорозі практично немає\”, – повідомляють люди.

За словами очевидців, обурені лоди пропускають автомобілі, в яких є діти.

\”До нас уже приїздив головний військовий комісар області Чурай, але конкретики від нього ми не почули. Якщо треба буде, ночуватимемо тут і ніч, і дві ночі\”, – сказала у телефонній розмові учасниця перекриття Ніна.

Обурені активісти вимагали, аби до них прибув губернатор Роман Ванзуряк. Проте він сьогодні перебуває у Києві.

Джерела: BukNews; Молодий буковинець; ТВА

peredplata