Роман Ванзуряк: Усі бійці Чернівецького батальйону 80 аеромобільної бригади будуть виведені із зони АТО і переведені на реабілітацію та відновлення

Роман Ванзуряк: Усі бійці Чернівецького батальйону 80 аеромобільної бригади будуть виведені із зони АТО і переведені на реабілітацію та відновлення21 червня, голова обласної державної адміністрації Роман Ванзуряк зустрівся з родичами буковинських військовослужбовців, які вимагають їхнього повернення на місця постійної дислокації.

В ході спілкування Роман Ванзуряк зазначив, що робитиме усе можливе аби забезпечити необхідними засобами захисту військових, які виконують поставлені завдання в зоні бойових дій на Сході України, всесторонньо сприятиме реабілітації постраждалих під час проведення антитерористичної операції на Сході України та надаватиме посильну допомогу буковинським військовослужбовцям.

Також він наголосив, що в межах своїх повноважень контролюватиме соціальні виплати сім\’ям військовослужбовців та забезпечення їх житлом. Окрім цього, Роман Ванзуряк звернувся до присутніх з проханням розблокувати рух на основних дорогах області та припинити пікетування військової частини, оскільки дії, спрямовані на унеможливлення руху автотранспорту та блокування будівель військової частини А-2582 не дадуть жодних позитивних результатів.

«Під час своєї робочої поїздки до Києва, я висловив свою незгоду з тим, щоб з Чернівецької області відправляли на Схід України наших вояків без відповідного спорядження, а також без фахової військової та психологічної підготовки, – зазначив Роман Ванзуряк. – Також я мав розмову з в.о. Міністра оборони України Михайлом Ковалем, за результатами якої було досягнуто домовленості, що усі бійці Чернівецького батальйону 80 аеромобільної бригади, які брали участь у бойових діях, будуть виведені із зони АТО та переведені на реабілітацію та відновлення».

Як уже повідомлялося, за результатами зустрічі також досягнуто домовленості про те, що особовий склад Батальйону територіальної оборони Чернівецької області не буде залучатися до проведення заходів в рамках антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. Голова облдержадміністрації Роман Ванзуряк, зокрема, клопотав перед керівництвом Державної прикордонної служби України щодо використання зазначеного військового формування для посилення охорони західної ділянки державного кордону України та охорони об’єктів стратегічного значення.

peredplata