Поблажок для Тимошенко у в\’язниці не буде

Юлія Тимошенко у разі набуття чинності вироку відбуватиме покарання на загальних підставах в одній із колоній.
Про це на прес-конференції повідомив помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко, повідомляють \”Українські новини\”.

\”На сьогодні питання про відокремлення такої категорії осіб або створення якоїсь окремої установи не стоїть, у мене такої інформації немає\”, – відповів Андрушко.

Водночас він зазначив, що, відповідно до чинного порядку, рішення про те, у якій установі буде відбувати покарання той чи інший засуджений, приймається спеціальною комісією при центральному апараті Пенітенціарної служби.

Андрушко підкреслив, що практика розподілу засуджених передбачає, що засуджений відправляється відбувати покарання в колонію того регіону, у якому розташований СІЗО, де він перебував під арештом.

Водночас помічник голови Пенітенціарної служби зазначив, що Тимошенко точно не буде відбувати покарання в Київській області, тому що в цьому регіоні немає жіночої колонії.

24 жовтня Тимошенко передала керівництву Лук\’янівського СІЗО апеляцію на рішення Печерського райсуду Києва. Наступного дня захист Тимошенко подав копію апеляційної скарги.

peredplata