«Російські біатлоністки убивають українських солдат за 500$», – командир батальйону

«Російські біатлоністки убивають українських солдат за 500$», - командир батальйонуСьогодні, 23 червня, командир спецбатальйону «Шахтарськ» Руслан Онищенко приїхав до Львова, щоб розповісти про події на сході країни та залучити добровольців. За словами командира, наразі в лавах «Шахтарська» перебуває 5 львів’ян.

Командир розповів, що приїхав до Львова, аби «розповісти правду всім, хто хоче її почути». Ситуацію на сході описував в деталях і наголосив, що там йде справжня війна проти українців. За словами Онищенка, до лав сепаратистів приєднуються не всі жителі Донбасу. Однак він відмітив, що ті, хто підтримує Росію, переходять на бік сеператистів сім’ями, і навіть жінки та діти беруть до рук зброю.

«Сепаратисти ловлять тих, хто відмовляється будувати барикади та копати окопи. Вони оголошують їх «бандерівцями» і можуть навіть розстріляти», – зазначив командир.

Також він пояснив, що у сепаратистів немає ніяких планів на майбутнє. «Вони не розуміють, що Донбас залежить від водопостачання з Дніпра, яке може скоро припинитись. Вони не розуміють, що так само банки та супермаркети скоро перестануть постачати їх. І тоді вони перекинуться на інші регіони у пошуках ресурсів», – розповів Онищенко.

На переконання командира, сепаратистами керує ненависть, саме тому вони часто не підпускають карети швидкої до поранених, а також «добивають» в лікарнях тих, хто вижив після боїв.

«За кожного убитого українського солдата вони отримують премію у розмірі 2 тис. грн. Окрім того, вони крадуть автомобілі, а також побутову техніку з покинутих помешкань», – додав комбат.

Онищенко також розповів про те, що на Донбасі діють російські жінки-снайпери, яких, за словами командира, на тому тижні приїхало дуже багато. «Це дівчата, які були біатлоністками в Росії. Серед них є зовсім молоді, а є й такі, яким уже поза 45, і це не перша їхня війна. Ми їх називаємо «білими панчохами», тому що вони носять на голові білі маски. Роботу вони свою знають добре і отримують за кожного убитого солдата по 500$».

На запитання журналістів, звідки у командира така інформація, він розповів, що попри воєнний стан і приналежність до різних таборів, люди на сході між собою спілкуються.

«Всі, хто зараз виступає проти України, хвастаються тим, скільки вони вбили наших солдат абощо», – пояснив він.

Про свій спецбатальйон «Шахтарськ» Онищенко розповів небагато. Зокрема, зазначив, що батальйон налічує 150 людей, серед яких є 5 львів’ян. Члени «Шахтарська» займаються зачисткою блок-постів і знищенням складів сепаратистів та співпрацюють з Нацгвардією та іншими батальйонами.

Джерело

peredplata