У Донецьку 300 силовиків під прапором України вирвалися з облоги, підірвавши склад зі зброєю

У Донецьку 300 силовиків під прапором України вирвалися з облоги, підірвавши склад зі зброєюВійськові частини № 3037 не прийняли на ультиматум, висунутий бойовиками.

У Донецьку більш ніж 300 військових Нацгвардії військової частини № 3037, яка близько трьох місяців перебуває в облозі, прорвалися через блокпости терористів та приєдналися до сил АТО, підірвавши склад з рештою озброєнням і боєприпасами.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Він зазначив, що сили терористичної \”ДНР\” висунули ультиматум: скласти зброю, здатися і передати в розпорядження \”ДНР\” базовий гарнізонний склад зброї, розташований на території частини.

\”Вислухавши ультиматум, командир частини, зробивши як справжній український офіцер, виконав складну команду – сьогодні деблокувати частина, колоною автомобілів, в повному озброєнні, взявши озброєння, що могли вивезти\”, – написав Аваков.

\”Більше 300 гвардійців, під командуванням підполковника Бортеєва бойовим строєм під українськими прапорами пробилися через блокпости терористів і приєдналися до сил АТО в секторі Д, а при спробі терористів, всупереч попередженням, увірватися на склад зброї військової частини, спрацювали сторожові секрети – склад з рештою озброєнням і боєприпасами був підірваний\”, – підкреслив міністр.

Крім того, Аваков пояснив, що віддав такий наказ, щоб зброя та боєприпаси не потрапили до рук терористів.

Як вже раніше повідомлялося, на Луганщині сили АТО знищили засідку терористів та затримали трьох найманців.

peredplata