Рятівна стерилізація

Тисячі бездомних собак самотньо вештаються вулицями українських міст. Хтось їх підгодовує, хтось боїться, а дехто ненавидить. Кількість таких чотирилапих щороку безконтрольно збільшується.
Найгуманнішим сучасним методом вирішення даної проблеми у провідних країнах Європи є стерилізація безпритульних тварин.
Стерилізація – це хірургічна операція, в результаті якої відбувається позбавлення тварини здатності до дітородіння при одночасному збереженні вироблення статевих гормонів. Після даної процедури, на відміну від кастрації, вона не позбавляється статевих інстинктів. Стерилізація подовжує життя тварини та сприятливо впливає на її здоров’я, зменшується агресивність.
Однак дана процедура часто викликає безпідставну панічну тривогу у наших співгромадян. Тільки вдумайтесь: в середньому за 6 років у однієї собаки народжується 120 цуценят, частина з яких помирає або опиняється на вулиці. І так по колу… Лише ми здатні його розірвати!
Дорогі чернівчани, у місті діє програма безкоштовної стерилізації безпритульних собак. Вона здійснюється в рамках проекту транскордонного співробітництва: “Захист кордонів від загроз, що поширюються безпритульними тваринами”, код MIS ETC: 1537, який є частиною Спільної Операційної Програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013. Даний проект реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу (загальна вартість проекту – 694114 євро, частка гранту – 624214,72 євро, еквівалент в гривнях – 7392598,64, що складає 89,93% від бюджету проекту) на протязі 22 місяців.
Тварину можна безкоштовно стерилізувати за записом по телефону: +38(050)7858195.

Голова ЧОГО \”Захист тварин\” Марта Петращук

peredplata