Тягнибок хоче ввести воєнний податок для Ахметова, Фірташа та Пінчука

Тягнибок хоче ввести воєнний податок для Ахметова, Фірташа та ПінчукаЛідер ВО «Свобода» та народний депутат Олег Тягнибок вважає, що основний тягар війни проти сепаратизму повинні нести не пересічні українці, а олігархи – такі, як мільярдери Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Дмитро Фірташ. Для цього, на думку головного «свободівця», Верховній Раді потрібно ввести спеціальний «воєнний податок».

Про цю новину повідомляє «Преса України»

«Свобода» наполягає на тому, щоб головний тягар воєнних видатків було покладено на олігархів. Це наша позиція щодо урядового законопроекту 4308а про внесення змін до держбюджету. В жодному разі наповнення бюджету не має відбуватися за рахунок соціальних статтей та звичайних громадян.

Сьогодні народ віддає останні копійки для забезпечення солдатів харчами, бронежилетами, касками та медичними препаратами. Натомість у нас є десятки олігархів, починаючи від Ахметова, Фірташа і Пінчука, та ін., які отримують надприбутки, але поки нічого не дали для озброєння українського війська. Тому ми пропонуємо Уряду запровадити ВОЄННИЙ ПОДАТОК для олігархів», – написав Тягнибок на своїй сторінці у Facebook.

Подібна ініціатива вже викликала певну реакцію в середовищі вітчизняних багатіїв. Зокрема, оригінально на пропозицію Тягнибока та його партії відреагував керівник Одеської області та мільйонер Ігор Палиця. Людина, котру вважають близькою до ще одного мільярдера – «губернатора» Дніпропетровщини Ігоря Коломойського – тільки за те, щоб підтримати власним коштом армію. Щоправда, Палиця нагально пропонує і «свободівцям» задекларувати ВСІ свої доходи та придбання, особливо за останній час, коли вони перебувають при владі.

«Сьогодні депутати від партії Свобода запропонували ввести військовий податок з олігархів. Зміст в тому, що б обкласти ставкою податку від 10ти до 25ти відсотків задекларовані за 2013-ий рік доходи від 500тис. гривень. Я в минулому році отримав прибуток і задекларував біля 40-ка млн. гривень. Більше 30-ти вже витратив на благодійництво.

Я готовий підтримати ініціативу партії Свобода, та сплатити 25% податку на війну за 2013-ий рік. ТІЛЬКИ В МЕНЕ Є ОДНЕ ПИТАННЯ: А ГОТОВІ ДЕЯКІ ДЕПУТАТИ ВІД ПАРТІЇ СВОБОДА ЗАДЕКЛАРУВАТИ ОТРИМАНІ ІМИ ПРИБУТКИ ЗА 2013-ий РІК, ТА ВПИСАТИ ПРИДБАНІ ОБ\’ЄКТИ?!

ЧИ ГОТОВІ ВПИСАТИ ТЕ,ЩО ЗАРОБИЛИ ЗА ОСТАННІ ЧОТИРИ МІСЯЦІ ПРИ ВЛАДІ?! P.S Якщо ні, то я всерівно готовий сплатити військовий податок, а решта на совісті кожного!», – заявив Палиця на своїй сторінці в соцмережі.
Джерело

peredplata