Гарантія світового миру – демонтаж Російської імперії.

     Гарантія світового миру – демонтаж Російської імперії. Неупереджений історик підтвердить, що останні 200 років у більшості значних війнах на Євро-азійському континенті Росія безпосередньо чи опосередковано брала участь. Підкоривши століттями назад корінні народи Сибіру , Півночі та Далекого Сходу, нещадно експлуатуючи їх природні ресурси, вона практично залишила їх на дуже примітивному соціальному та цивілізаційному рівні.

. Ніхто із правителів Росії ні в минулому, ні в теперішньому не ставив собі за мету створювати добробут та комфортні умови життя для корінного населення цих величезних територій. Фізичне знищення, споювання, тотальний контроль над природними ресурсами заради власного збагачення та перманентної військової агресії проти своїх сусідів, намагання подальшого розширення своїх володінь –ось головні цілі царського режиму, більшовицького терору та новітнього олігархічно-кланового угрупування.
Весь цивілізований світ повинен чітко усвідомлювати, що доки існуватиме ця, за влучним висловом колишнього президента США Рональда Рейгана « Імперія зла », сподіватися на спокій та мир у світі марна справа. Росії потрібно постійно вести локальні чи глобальні війни, аби утримувати власний народ у імперському угарі. Зрозуміло, що план Путіна по створенню маріонеткової Новоросії провалився і тепер він за принципом і сам не гам і другому не дам, прагне знищити всю інфраструктуру Донбасу, аби цей регіон якомога довше залишався економічною проблемою для України.
Чи може Україна самостійно протистояти цьому неадекватному та безжалісному агресору? Без створення широкої міжнародної антипутінської коаліції подібне протистояння може тягнутися десятиліттями. Чи зацікавлена світова спільнота в існуванні такого довготривалого конфлікту майже у центрі Європи? Всі наші дипломатичні зусилля повинні бути спрямовані на те, аби знайти із десяток союзників по периметру Росії, які хочуть жити у мирі й побудувати архітектоніку світової політики на демонтаж цієї жахливої анти людської імперії. Звільнення корінних народів Сибіру та Далекого Сходу від московського гноблення – стратегія світового політикуму на найближчі роки. Господарями тих величезних ресурсів по праву мають бути корінні народи, а не купка державних терористів із не прогнозованим амбіціями та викривленими уявлення про людські цінності.

Юрій Волох

peredplata