Москаль теж згадав, що Ющенка не труїли. У екс-президента кажуть: брехня

Москаль теж згадав, що Ющенка не труїли. У екс-президента кажуть: брехняДепутат Геннадій Москаль просить Генпрокуратуру порушити проти екс-президента Віктора Ющенка кримінальну справу за начебто брехню про отруєння.
Відповідний депутатський запит він надіслав генеральному прокурору Віктору Пшонці, повідомляє прес-служба \”Народної самооборони\”.

\”Як відомо, Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради, яка була створена в 2009 року, встановлено, що ніякого отруєння Ющенка не було – за таке рішення проголосували всі члени ТСК\”, – зазначив Москаль.

Нардеп просить прокуратуру витребувати з Верховної Ради всі матеріали, напрацьовані слідчою комісією, і приєднати їх до кримінальної справи.

Москаль нагадав, що згідно з кримінально-процесуальним кодексом потерпілий зобов’язаний з’являтися за викликом слідчого, або до нього може бути застосований привід.

Окрім того, у разі потреби слідчий має право винести постанову про вилучення або відбирання зразків, необхідних для експертного дослідження із залученням спеціалістів.

За словами депутата, головним завданням групи, створеної з розслідування отруєння Ющенка за часів його президентства, \”яка фінансувалася й контролювалася секретаріатом президента, було підтримання в суспільстві міфу про його отруєння\”.

\”Сьогодні ніщо не заважає Генеральній прокуратурі здійснити привід Ющенка, відібрати в нього зразки крові й призначити повторну експертизу, яка, встановивши відсутність діоксину в крові, нарешті розставить всі крапки над \”і\”, що дасть усі підстави для порушення проти Ющенка кримінальної справи\”, – упевнений Москаль.

Водночас у \”Нашій Україні\” спростували заяву Москаля.

\”Слова Москаля є брехливими по суті, а по формі є тиском на потерпілого у справі про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Такі заяви, зроблені в цинічний спосіб, є нічим іншим, як використанням замаху на вбивство у політичних цілях\”, – йдеться у повідомленні юридичної служби \”Нашої України\”.

У партії підкреслили, що Ющенко \”продовжує співпрацю зі слідчими Генпрокуратури у справі, і як потерпілий наполягав і наполягатиме на безумовному виконанні передбачених законодавством України процедур і дотриманні та захисті його прав як потерпілого у справі\”.

У юридичній службі нагадали, що \”попередні неправдиві заяви народного депутата Москаля вже оскаржені у суді, який має визнати інформацію, розповсюджену Москалем, недостовірною та такою, що не відповідає дійсності\”.

Джерело

peredplata