В Україну вдерлися регулярні війська РФ – джерело

В Україну вдерлися регулярні війська РФ - джерелоРосійські регулярні військ вторглися на територію України з боку Таганрога.

Про це в своєму Фейсбук пише журналіст Роман Бочкала.

За його словами, така інформація надходить від прикордонників, які знаходяться на місці події, і бійців добровольчих батальйонів.

«З боку Росії увійшли 30 танків, легкоброньована техніка і жива сила. Вони знаходяться на 8 кілометрів углиб українській території. Контролюють 6 прикордонних сіл. Зокрема, такі як Маркіне, Щербак, Рози Люксембург. Окупанти виставляють блокпости, залишаючи на кожному по 3 танки і 2 БТР, взвод особового складу і просуваються далі», – пише він.

Бочкала також повідомив, що в передмісті Новоазовська чутні постріли.

«На захоплених територіях, російські військові не приховують розпізнавальних знаків. Услід за ними з території Російської Федерації увійшли представники ДНР. Вони просять місцеве населення кілька днів перечекати «неспокійну ситуацію» і обіцяють, що потім «все буде добре, буде своя республіка», – продовжує журналіст.

За його інформацією, українські військові змушені відступати під натиском артобстрілів, у тому числі з установок \”Град\”.

«Є втрати серед прикордонників і бійців батальйонів тероборони, а також тяжкопоранені. Наші бійці просять підмогу і важку техніку. Інакше, говорять, не зможуть утримати Новоазовськ. У разі втрати Новоазовська, шлях на Маріуполь, за їх словами, буде відкритий», – повідомляє Роман Бочкала.

peredplata