На Буковині засуджено керівника підприємства, який привласнив понад 170 тис. грн. бюджетних коштів

На Буковині засуджено керівника підприємства, який привласнив понад 170 тис. грн. бюджетних коштівНабрав чинності вирок Кіцманського районного суду Чернівецької області стосовно генерального директора одного з акціонерних товариств, який, зловживаючи службовим становищем, протягом 2010-2011 років заволодів бюджетними коштами на суму понад 170 тис.грн.

Підприємство було генеральним підрядником із будівництва газопроводу до низки сіл Кіцманського району. Фінансування робіт здійснювалося за кошти жителів цих сіл та НАК «Нафтогаз України» на замовлення Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА.
Керівник підприємства-підрядника включив до кошторису обладнання, яке уже було придбане та встановлене за кошти сільських громад. Він власноруч виписав та надав замовнику сфальшовану накладну і незаконно отримав відповідні бюджетні кошти. Частину грошей зловмисник переказав з рахунку підприємства на погашення кредитів власних та своїх близьких родичів, а решту суми привласнив готівкою.
За цим фактом слідчим відділом Управління СБУ в Чернівецькій області у січні 2012 року було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великих розмірах), ч. 1 ст. 209 (вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення протиправного діяння та їх використання, що передувало легалізації (відмиванню) доходів), ч. 2 ст. 366 (складання і видача завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
У липні 2014 року суд визнав генерального директора винним у скоєнні злочину та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати керівні посади на строк три роки, з конфіскацією коштів, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata