Сім’ям загиблих під час АТО військовослужбовців виплачено понад 3 млн грн одноразової грошової допомоги

Сім’ям загиблих під час АТО військовослужбовців виплачено понад 3 млн грн одноразової грошової допомогиВійськова прокуратура Чернівецького гарнізону під час перевірки в обласному військовому комісаріаті виявила численні факти порушень вимог законодавства про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей.
Установлено, що шістьом сім’ям військовослужбовців, які загинули під час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, не виплатили одноразову грошову допомогу.
У зв’язку з виявленими порушеннями прав громадян прокуратурою в серпні здійснено прокурорське реагування: до суду направлено 6 адміністративних позовів про визнання протиправної бездіяльності Чернівецького обласного військового комісаріату та стягнення на користь членів сімей загиблих мобілізованих військовослужбовців одноразової грошової допомоги в розмірі 3 млн 654 тис грн.
Як повідомив військовий прокурор Чернівецького гарнізону Олександр Солдатов, у ході судового розгляду обласним військовим комісаріатом добровільно виплачено на користь членів вказаних сімей одноразову грошову допомогу по 609 тис грн кожній.
За результатами судового розгляду провадження у справах закрито у зв’язку з добровільним відшкодуванням коштів.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

peredplata