ЄС введе нові санкції проти Росії з 12 вересня

Рада Євросоюзу введе з 12 вересня в дію новий пакет санкцій ЄС проти Росії, але вони можуть бути поетапно скасовані в залежності від розвитку ситуації на Сході України, повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ, які цитують власні джерела у Брюсселі.

\”Введення санкцій в силу покликане продемонструвати єдність Євросоюзу. Очікується, що постанова Ради ЄС буде опубліковано 12 вересня, але в залежності від розвитку ситуації на сході України вони / санкції / можуть бути поетапно скасовані\”, – зазначається у повідомлені.

\”За словами призначеної верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, розпочинають виконання своїх обов\’язків з 1 листопада, \”окремим країнам ЄС потрібно більше часу (для ухвалення рішення)\”. Для введення нового пакета обмежувальних заходів відносно Росії в дію потрібне одноголосне схвалення з боку всіх без винятку 28 країн ЄС\”, – повідомляє, зокрема, РІА \”Новости\”.

Як повідомлялося раніше, низка країн ЄС виступили за перенесення обговорення питання про введення додаткових санкцій проти РФ.

Нагадаємо, Рада ЄС 8 вересня затвердив пакет нових санкцій проти РФ, але рішення про їх вступ в силу було відкладено \”для оцінки реалізації перемир\’я на Україні\”.

peredplata