Списки всіх партій

Списки всіх партійПартія «Блок Петра Порошенко»
на своєму з\’їзді в неділю, 14 вересня, прийняла рішення про спільну участь у майбутніх позачергових парламентських виборах з партією УДАР Віталія Кличка.

Список партії «Блок Петра Порошенка» на майбутніх виборах у Верховну раду очолив сам мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні вкрай важливо єднання і консолідація демократичних сил, щоб отримати якомога більше місць у новому парламенті. Тому я погодився очолити об\’єднаний список «Блоку Петра Порошенка», – повідомив він на з\’їзді партії.

Крім того, у першу десятку в списках Блоку також увійшли Юрій Луценко, Ольга Богомолець, Володимир Гройсман, Мустафа Джемілєв, Юлій Мамчур, Марія Матіос, Микола Томенко, Ірина Геращенко та Віталій Ковальчук.

За списком Блоку до парламенту будуть балотуватися: міністр освіти Сергій Квіт, народні депутати Руслан Князевич (12), Юрій Стець (13), Ігор Гринів (14), Оксана Продан (15), Наталія Новак (16) та Віктор Пинзеник (17).

Крім того, журналісти та активісти Світлана Заліщук (18), Сергій Лещенко (19) та Мустафа Найєм (20) також увійшли в першу 20-ку списку. Також в списку присутні глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який значиться під 71-м номером та співачка Оксана Білозір, яка балотуватиметься під 80-м номером.

Як повідомив голова партії Юрій Луценко під час відкриття, на з\’їзді присутні 124 з 125 делегатів. При цьому половина з присутніх – члени партії «УДАР» і народні депутати від «УДАРУ». У президію з\’їзду увійшли Юрій Луценко, Ірина Геращенко, Оксана Продан, Максим Саврасов.

Юрій Луценко заявив, що «Блок Петра Порошенка» готовий погоджувати кандидатів за мажоритарними округами з іншими демократичними силами. Він запевнив, що члени партії не будуть зводити політичних рахунків з іншими кандидатами і закликав політичні сили до співпраці\”.

«Ще кілька днів тому був вибір щодо приєднання інших партій до нашого зборам. Вони обрали інший підхід і я не буду критикувати. Ми будемо співпрацювати з \”Народним фронтом\” Яценюка, \”Батьківщиною\” Тимошенко та іншими демократичними силами. Ми готові узгоджувати кандидатури в мажоритарних округах з усіма, щоб ні один комуніст і регіонал не зміг проскочити у Верховну Раду», – зазначив Луценко.

Раніше стало відомо, що «Партія регіонів» відмовилася від участі в парламентських виборах, але збирається створити «опозиційний уряд» , а Тимошенко віддала перший номер у виборчому списку «Батьківщини» полоненій льотчиці Надії Савченко . Також повідомлялося, що виборчий список «Народного фронту» очолили Яценюк, Чорновол, Турчинов, Парубій та комбат «Миротворця» , а Дмитро Ярош відмовився очолити виборчий список «Правого сектора» і піде на вибори як мажоритарник

«Партія регіонів» відмовилася від участі в парламентських виборах, але збирається створити «опозиційний уряд»

Партія регіонів не має наміру брати участь у позачергових виборах у Верховну Раду України, запланованих на 26 жовтня.

Про це заявив секретар президії Партії регіонів, народний депутат України Борис Колесніков.

«Політрада Партії регіонів прийняла рішення не брати участь у виборах, коли в країні йде війна, коли у 44 округах вибори фізично провести неможливо. Партія регіонів у виборах брати участь не буде», – сказав Колесніков на брифінгу в неділю в Києві.

На його думку, в умовах, коли йде війна і гинуть люди, вибори можуть привести до розколу в країні.

«Який може бути парламент, якщо четверта частина країни не буде в ньому представлена?», – зазначив Борис Колесніков.

Крім того, Партія регіонів готова стати непарламентської опозицією після запланованих на жовтень виборів у Верховну Раду України і має намір сформувати так званий «опозиційний уряд».

«Політрада Партії регіонів ухвалила рішення організувати опозиційний уряд, провести перше засідання 18 вересня і показати українцям модель майбутньої України», – додав Колесніков.

Також Колесніков заявив, що партія офіційно не стане висувати кандидатів у мажоритарних округах. Крім того Колесніков відкинув можливість участі ПР у місцевих виборах.

«Я особисто не буду брати участі у виборах по мажоритарних округах, але якщо хтось із моїх товаришів по партії піде, я його критикувати не буду. Це нормально», – пояснив він.

Пізніше стало відомо, що деякі регіонали візьмуть участь у майбутніх парламентських виборах як безпартійні.

При цьому політик не став коментувати, яким чином тепер складеться доля створеного раніше на базі ПР і ПРУ (Партії розвитку України, пов\’язана з Сергієм Льовочкіним, екс-главою Адміністрації президента Януковича) виборчого «Опозиційного блоку».

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко в кінці серпня підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної ради сьомого скликання і призначення на 26 жовтня позачергових виборів .

Тимошенко віддала перший номер у виборчому списку «Батьківщини» полоненій льотчиці Надії Савченко

Ця виборча кампанія в Україні кардинально відрізняється від попередніх. А відрізняється в першу чергу тим, що кожна політична сила намагається підняти собі рейтинг залучивши в свої ряди не політиків та олігархів, а відомих активістів майдану, бійців АТО та авторитетних громадських діячів. Таким чином політики хочуть переконати виборців, що в їх рядах не корумповані бездарі, які багато років обкрадали країну, а люди, які за декілька місяців здобули повагу та «ім\’я».

Цим же шляхом намагається йти і обезкровлена «Батьківщина». Лідер Всеукраїнського об\’єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко сьогодні заявила, що поступається першим місце в списку кандидатів на виборах у Верховну раду полоненій льотчиці Надії Савченко. Про це Тимошенко заявила на з\’їзді партії, який проходить у Києві.

Під час з\’їзду присутнім делегатам продемонстрували відеоролик за участю Надії Савченко, в якому вона заявила, що «йде на вибори з цією командою». Крім того, сестра Савченко – Віра – зачитала лист від неї з в\’язниці в Росії.

З\’їзд прийняв у члени партії Надію Савченко, яка передала з\’їзду свою заяву з відповідним проханням. Савченко також увійшла в політраду та президію політради ВО «Батьківщина». Сама Віра Савченко також балотуватися по одному з мажоритарних округів на Київщини.

В той же час Юлія Тимошенко зайняла в цьому списку друге місце. Крім того, у першу трійку списку також увійшов відомий громадський активіст, депутат Київради Ігор Луценко. Номером чотири став лідер фракції «Батьківщина» в парламенті Сергій Соболєв. П\’яте місце віддали Олені Шкрум – 26-річній дівчині, яка навчалася в Сорбонні і Кембриджі, працювала юристом нардепа Ірини Геращенко.

Також в першу десятку списку від «Батьківщини» увійшли Вадим Івченко, Григорій Немиря, Іван Крулько, Рябчин Олексій та Ігор Жданов.

Крім першої десятки, в передвиборний список потрапили народні депутати Борис Тарасюк, Андрій Кожем\’якін, Сергій Власенко, Олександра Кужель, Олександр Абдуллін, Андрій Шевченко, Андрій Сенченко, Андрій Павловський, Валерій Сушкевич, Олександр Чубатенко, Віктор Швець, а також голова Луганської обласної державної адміністрації Ірина Верігіна.

Як повідомляється, 13-й з\’їзд партії не закінчив роботу: в неділю пройшов лише його етап.

Крім того з\’їзд партії затвердив кандидатів у депутати в мажоритарних округах, кандидати висунуті на 182-х мажоритарних округах.

Уповноваженим представником партії у Центральній виборчій комісії обраний народний депутат Сергій Власенко.

Раніше стало відомо, що Арсеній Яценюк в свою партію «Народний фронт» взяв Дмитра Тимчука, Тетяну Чорновол, козака Гаврилюк та інших відомих постатей , а Луценко заявив, що у першу п\’ятірку списку партії «Блок Петра Порошенка» увійде полковник Юлій Мамчур з Криму .

Виборчий список «Народного фронту» очолили Яценюк, Чорновол, Турчинов, Парубій та комбат «Миротворця»

На сьогоднішньому з\’їзді партії Арсенія Яценюка «Народний фронт» всі її члени проголосували за участь у парламентських виборах 26 жовтня. Про це повідомляє прес-служба партії.

Першу п\’ятірку списку «Народного фронту» склали Арсеній Яценюк, Тетяна Чорновол, Олександр Турчинов, Андрій Парубій та командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук.

Також у першу десятку виборчого списку увійшли Арсен Аваков, Вікторія Сюмар, В\’ячеслав Кириленко, Лілія Гриневич та командир батальйону «Дніпро» Юрій Береза.

Другу десятку списку партії очолили міністр юстиції Павло Петренко і екс-глава адміністрації президента Сергій Пашинський. Крім того, за списком «Народного фронту» на вибори підуть міністр соціальної політики Людмила Денисова, депутати фракції «Батьківщина» Микола Мартиненко та Ігор Васюник, екс-міністр фінансів України, народний депутат фракції «УДАР» Віктор Пинзеник і президент групи компанії «Орлан-транс» Євген Червоненко.

По мажоритарних округах партію «Народний фронт» будуть представляти, зокрема, директор інституту національної пам\’яті Володимир В\’ятрович, активіст Євромайдану Михайло Гаврилюк і український спортсмен-важкоатлет Василь Вірастюк.

На позачерговому з\’їзді політичної сили була схвалена також програма партії, яку презентував прем\’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Боротьба з корупцією, євроінтеграція, досягнення безвізового режиму з ЄС, проведення економічної, податкової, судової реформ – основні тези, задекларовані в програмі «Народного фронту».

«У нас буде три фронти, на боротьбу з яким ми спрямуємо свої зусилля. Перший – захист від зовнішньої агресії, другий – боротьба з корупцією і третій фронт боротьби з соціальною несправедливістю», – зазначив прем\’єр-міністр. Він також підкреслив, що особливо соціально незахищеними зараз є громадяни, які постраждали від бойових дій. «Ми будемо наступати на всіх трьох фронтах», – резюмував Яценюк.

Раніше повідомлялося, що партія Арсенія Яценюка «Народний фронт» піде на парламентські вибори окремо від партії «Блок Петра Порошенка» .

Перший з\’їзд нової партії «Народний фронт» пройшов 10 вересня, її лідерами стали Турчинов і Яценюк .

Нагадаємо, що позачергові вибори у Верховну Раду пройдуть 26 жовтня 2014 року. Указ про це підписав 27 серпня президент України Петро Порошенко. Вибори будуть проходити за змішаною системою – 225 народних депутатів пройдуть у парламент за партійними списками і 213 – по одномандатних мажоритарних виборчих округах.

Дмитро Ярош відмовився очолити виборчий список «Правого сектора» і піде на вибори як мажоритарник

Лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош відмовився очолити список організації на виборах у Верховну раду України. Як повідомляє представник «Правого сектора» Олена Білозерська у своєму Facebook, таке рішення він прийняв на з\’їзді, який пройшов на базі добровольчих батальйонів у Дніпропетровській області.

За її словами, Ярош пояснив своє рішення тим, що він воює і не може їздити по країні з агітацією. Тим не менш лідер «Правого сектора» висловив бажання балотуватися по одномандатному округу в Дніпропетровській області, уродженцем якої він є. Лідером виборчого списку обраний заступник Яроша з політичних питань Андрій Тарасенко, який в даний час лікується після важкого поранення, отриманого в боях в Донецькій області.

«Дмитро Ярош не захотів очолювати список, тому що він воює і не може їздити по країні з агітацією. Він буде балотуватися по \”мажоритарці\” в тому окрузі, де воює, тим більше, що і родом він з цих країв», – написала вона.

Також Білозерська додала, що на сьогоднішньому з\’їзді було переобрано керівництво партії, затверджена партійна програма, а також затверджено список на позачергові вибори.

Пізніше цю інформацію підвтвердив і офіційний сайт партії. На ньому ж оприлюднено і першу десятку виборчого списку:

1. Тарасенко Андрій (заступник голови ПС з політичних питань)
2. Білозерська Олена (журналіст, блогер)
3. Мікац Олег (комбриг 93 бригади)
4. Стемпіцький Андрій (командир ДУК)
5. Винар Ростислав (голова Дніпропетровської обласної організації ПС, лікар-хірург вищої категорії)
6. Воронов Валерій (начальний штабу ДУК)
7. Карпюк Олена (дружина викраденого ФСБ і ув’язненого в Росії члена Центрального проводу ПС Миколи Карпюка)
8. Чоботарь Валерій (член Центрального проводу ПС, заступник комбата 5 окремого батальйону ДУК)
9. Керницький Тарас (член Центрального проводу ПС, підприємець)
10. Іванишин Петро (доктор філологічних наук, професор, секретар Науково-ідеологічного центру Дмитра Донцова)

Нагадаємо, що «Правий сектор» створений під час Євромайдану був на базі кількох націоналістичних організацій. Після повалення режиму Віктора Януковича «Правий сектор» був перетворений в партію, а Ярош балотувався на пост президента.

Вибори завершилися не дуже вдало для Дмитра Яроша – він посів лише 11-е місце, заручившись підтримкою лише 0,7% виборців, програвши заодно обом головним суперникам у боротьбі за націоналістичний електорат – лідеру «Свободи» Олегу Тягнибоку та Олегу Ляшку.

Раніше керівник інформаційного відділу партії Борислав Береза заявив, що «Правий сектор», який раніше зареєструвався як політичної партії, має намір брати участь в парламентських виборах в Україні, які відбудуться 26 жовтня

В список партії Ляшка увійшли командир \”Айдару\” і Злата Огневич

Радикальна партія Олега Ляшка на з\’їзді в Києві визначила список кандидатів у депутати. Очолив список чільник політсили – Олег Ляшко.

На другому місці – заступник голови партії Андрій Лозовий, третій – командир добровольчого батальйону \”Айдар\” Сергій Мельничук. Замикають першу п\’ятірку співачка Злата Огневич та активіст Євромайдану Артем Запотоцький. Окрім того, у десятці – політолог Ігор Попов, командир батальйону \”Луганськ-1\” Артем Вітко, спортсмен-плавець Денис Силантьєв, депутат Київради від Радикальної партії Ігор Мосійчук та волонтер Олена Кошелева.

Виборчий список \”Свободи\” очолив Тягнибок

ВО \”Свобода\” оприлюднило свій свій виборчий список. У першу двадцятку увійшли теперішні депутати та міністри.
Виборчий список \”Свободи\” очолив лідер і голова однойменної парламентської фракції Олег Тягнибок, повідомляє агентство \”Інтерфакс\”. Як заявив Тягнибок на партійному з\’їзді у Києві у неділю, 14 вересня, друге місце у списку посів віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський, третє – віце-прем\’єр з гуманітарних питань Олександр Сич, четверте – депутат парламенту народний артист Богдан Бенюк, п\’яте – голова Харківської обласної організації партії, командир взводу 22-го мотопіхотного батальйону Олексій Миргородський.

Другу п\’ятірку списку відкриває голова Волинської облорганізації партії, народний депутат Анатолій Вітів, на сьомому місці – депутат Олександр Мирний, на восьмому – міністр екології і природних ресурсів Андрій Мохник. Також до першої десятки увійшли народні депутати Олег Панькевич та Ігор Мірошниченко.

Перед цим у неділю у Києві на партійному з\’їзді свій виборчий список оприлюднила \”Батьківщина\”. Першим номером у списку стала українська льотчиця Надія Савченко, яку нині перебуває під слідством у Росії. Другим номером у списку \”Батьківщини\” стала Юлія Тимошенко. Третім – голова комісії з питань культури і туризму Київської міської державної адміністрації, активіст Євромайдану Ігор Луценко, а четвертим – лідер парламентської фракції \”Батьківщина\” Сергій Соболєв. Завершує п\’ятірку – правозахисниця Олена Шкрум.

Також у неділю на з\’їзді \”Народного фронту\” було визначено першу п’ятірку списку. Його очолив прем\’єр-міністр Арсеній Яценюк, наступні – радниця міністра внутрішніх справ Тетяна Чорновол, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, колишній секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Андрій Парубій та командир добровольчого батальйону \”Миротворець\” Андрій Тетерук.

Водночас Партія регіонів, як заявив у неділю народний депутат Борис Колесніков, не братиме участі у виборах до парламенту.

Партія Об’єднання “Самопоміч” затвердила своїх кандидатів у парламент

12 вересня, «Об’єднання «Самопоміч» затвердила свій список на позачергові вибори у Верховну раду 2014 року. В команді – представники політичної партії «Об’єднання «Самопоміч», партії “Воля”, незалежні експерти та громадські діячі.

До першої десятки «Об’єднання «Самопоміч» увійшли Ганна Гопко (співзасновник Реанімаційного пакету реформ, кандидат наук з соціальних комунікацій), Семен Семенченко (командир добровольчого батальйону “Донбас”), Олексій Скрипник (засновник, генеральний директор ІТ-компанії “Елекс”), Оксана Сироїд (директор Української Правничої Фундації), Віктор Кривенко (голова правління благодійного фонду “Коло”), Ірина Суслова (один з лідерів громадського Люстраційного комітету, партія “Воля”), Павло Кишкар (начальник групи інформаційної війни батальйону “Донбас”), Олена Бабак (директор Інституту місцевого розвитку), Олександр Данченко (провідний експерт в галузі телерадіокомунікації та зв’язку, генеральний директор ЗАТ “Датагруп” та Наталія Веселова (керівник благодійного фонду “Допомога батальйону “Донбас”).

Нагадаємо, прізвища кандидатів у парламент партія «Об’єднання «Самопоміч» оприлюднила 9 вересня на ІІІ з’їзді партії. Громадські активісти та журналісти отримали можливість висловити свою думку щодо того, чи варті кандидати представляти партію у парламенті. «Відкриті списки – це вимога народу. Ми її виконуємо.», – заявив лідер «Об’єднання «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий.

11 вересня, генерал-летенант Михайло Куцин відкликав свою кандидатуру зі списку. Також ввечері стало відомо рішення комбата батальйону «Донбас» Семена Семенченка доєднатися до команди «Об’єднання «Самопоміч». Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Ульянченко створила свою партію «Всеукраїнське аграрне об\’єднання «ЗАСТУП»

Участь в парламентських виборах візьме нова політична партія «Всеукраїнське аграрне об\’єднання «ЗАСТУП». Основними своїми завданнями політсила декларує захист інтересів сільгоспвиробників, розвиток аграрних територій та збереження села.

Головою нової політсили є Віра Ульянченко екс-глави секретаріату колишнього президента України Віктора Ющенка.

За її словами, програма партії пройшла експертне обговорення фахівців аграрної галузі, голів сільських рад, керівників асоціацій і вчених.

Крім того, «ЗАСТУП» виступає за децентралізацію влади, що дозволить громаді самій вирішувати власні проблеми із застосуванням значних фінансових ресурсів.

«Ми підтримуємо вступ України в ЄС, однак вважаємо, що він повинен проходити на вигідних для національного виробника умовах. Важливою ланкою у реформуванні АПК партія вважає проведення земельної реформи, підтримку малого і середнього агробізнесу, забезпечення податкових пільг для нових сільськогосподарських підприємств, створення робочих місць для сільської молоді, підтримку традицій села, його культури і автентичності», – заявив заступник керівника партії Геннадій Новіков.

У партії Гриценка визначилися з ким підуть на вибори

Партія \”Громадянська позиція (Анатолія Гриценка)\” ухвалила рішення про об\’єднання сил з \”ДемАльянсом\” та висунула кандидатів на вибори до Верховної Ради

До першої п\’ятірки партії увійшли Анатолій Гриценко, лідер \”ДемАльянсу\” Василь Гацько, а також члени \”Громадянської позиції\” Марина Соловйова, Олег Дерев\’янко та Віталій Шабунін.

У першій десятці – заступник лідера \”Громадянської позиції\” Олег Канівець та журналістка, член \”ДемАльянсу\” Наталія Соколенко.

За словами Анатолія Гриценка, питання про участь \”Громадянської позиції\” у коаліції буде вирішено після виборів.

\”Можемо твердо сказати, що будемо співпрацювати з усіма політсилами, які розділяють наші базові принципи та положення\”, – зазначив Гриценко.

Списки всіх партій

Списки всіх партій

Списки всіх партій

Партія Тігіпка поки без списку на вибори, але з \”мажоритарниками\”

Партії Сергія Тігіпка \”Сильна Україна\” затвердила кандидатів у депутати Верховної Ради в одномандатних виборчих округах – так званих \”мажоритарників\”.

Формування виборчого списку на позачергові парламентські вибори делегати в п\’ятницю відклали на 15 вересня, коли пройде другий етап 2-го з\’їзду

\”Сильна Україна\” вирішила висувати кандидатів у 132 одномандатних виборчих округах, повідомляють \”Українські новини\”.

Тігіпко на брифінгу заявив, що, за його даними, шанси партії \”Сильна Україна\” пройти до парламенту досить хороші.

На запитання про представництво у списку членів Партії регіонів і інших політсил Тігіпко відповів, що \”Сильна Україна\” готова приймати у свої лави членів будь-яких партій, а їх можливе включення до списку буде залежати від конкретної людини, а не від її політичної приналежності.

Тігіпко також заявив, що у випадку обрання партії до парламенту вона, швидше за все, піде в опозицію до чинної влади. При цьому він не виключив варіанта приєднання \”Сильної України\” до парламентської більшості.

Партія \”Опозиційний блок\” представила попередній виборчий список

У першу десятку, імовірно, увійдуть Рабинович, Гужва, Королевська, Ларін і Голенко

Партія \”Опозиційний блок\” представила попередній список кандидатів перед достроковими виборами у Верховну Раду.

Про це 14 вересня повідомляють \”Українські новини\” з посиланням на поінформоване джерело в кулуарах форуму \”Мир. Стабільність. Відродження\” партії \”Опозиційний блок\”.

За даними джерела, партія має намір включити у першу десятку партійного виборчого списку президента Всеукраїнського єврейського конгресу Вадима Рабиновича, власника холдингу \”Мультимедіа інвест-груп\” Ігоря Гужву, виконувача обов\’язків голови Партії розвитку України Сергія Ларіна, голову партії \”Вперед, Україно!\” Наталю Королевську, голову Луганської обласної ради Валерія Голенка на позачергових виборах Верховної Ради.

Він не уточнив, які саме місця в десятці займуть зазначені п\’ять політиків і хто, крім них, увійде в топ-10 Опозиційного блоку.

Джерело наголосило, що на форумі визначається формат участі Опозиційного блоку у позачергових виборах Ради, а партійний виборчий список буде остаточно затверджено на з\’їзді партії згодом.

peredplata