Росія погрожувала завалити економіку України – Фюле

Росія дала чітко зрозуміти, що в разі ратифікації Угоди про асоціацію ЄС та України, може розпочати повномасштабну економічну війну.

Про це заявив на засіданні Європарламенту єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, пише \”Українська правда\”.

\”Всі з вас говорили на користь миру. Російські війська знаходяться на території України. Вони (Росія – ред.) дуже чітко дали зрозуміти, що як тільки асоціація буде ратифікована Верховною Радою, то того ж дня, не пізніше, вони приймуть подальші економічні обмеження\”, – розповів єврокомісар.

\”На додачу до військової загрози, ми постаємо перед загрозою повномасштабної економічної та торгівельної війни\”, – додав Фюле.

Він пояснив, що це Україна попросила відкласти застосування економічної частини асоціації.

\”Причини були логічні і зрозумілі. Економіка проходить серйозні випробування. І вони хочуть мати більше часу для прийняття умов і тарифів, про які ми домовились\”, – сказав Фюле.

Він заспокоїв євродепутатів, що Україна і ЄС працюватимуть над реформами і відновленням України в рамках Ради асоціації, та її розгалуженої структури.
\”У нас є ратифікація, підготовленої угоди, ми маємо застосування політичної частини. Ми домовились, що реформи продовжаться\”, – запевнив Фюле.

peredplata