У Кремлі бачать три сценарії кризи в Україні

У Кремлі бачать три сценарії кризи в УкраїніНе всі цілі Росії в українській кризі досягнуті, не всі завдання вирішені. Тому в Кремлі сподіваються, що українське питання буде вирішено у формі самознищення української держави.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook російський історик, доктор історичних наук, професор і завідувач Кафедри зв\’язків з громадськістю МДІМВ Валерій Соловей.

За його інформацією саме так офіційна Москва оцінює підсумки своєї української політики. Соловей фіксує такі підсумки української кризи:
1. Приєднання України до ЄС відстрочено, але не припинено.
2. У НАТО Україну не приймуть, але вона тепер надовго (якщо не назавжди) ворожа Росії.
3. Хоча в тіло України вдалося вбудувати запобіжник у вигляді Донбасу, його зміст і контроль загрожують Росії великими витратами і постійним головним болем.
4. Питання про статус Криму Заходом знято. Але лише на час правління Путіна.
5. Коридор в Крим не пробитий.

Далі Валерій Соловей виділяє три можливих сценарії
1. Найсприятливішим для Росії варіантом вважається глибокий соціально-економічний і політичний занепад України, внаслідок чого її східна частина без усякої війни і з згоди Заходу опиниться під фактичним протекторатом Росії. І хоча частина російської еліти вважає цю ідею wishful thinking, вона стала лейтмотивом нової медійної стратегії: Україна, мовляв, впаде під тягарем труднощів, помилок і самогубних дій.
2. Гірше, але цілком прийнятною вважається стратегічна угода, при якій міжнародна легалізація нового статусу Криму і сухопутний коридор до нього обміняють на здачу Донбасу. Кажуть, зараз цього зробити не можна, але років через три-чотири чому б і ні? Вважають, що з Порошенком «можна мати справу і домовлятися».
3. Вкрай небажаний і малоймовірний, однак не виключений варіант з відновленням повномасштабних бойових дій. \”На нього можуть піти, якщо Захід не оцінить по достоїнству \”миролюбного поведінки Росії\” і не скасує режим санкцій\”, – резюмує Валерій Соловей.

peredplata