Нова Верховна Рада може повторити шлях попередниці

Нова Верховна Рада може повторити шлях попередниці«В першу чергу перевибори Верховної Ради ознаменувалися провалом сили Петра Порошенка та намірів лідерів БПП сформувати більшість за рахунок виключно власних депутатів та частини самовисуванців-мажоритарників.

Про це заявив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко, коментуючи попередні результати виборів до Верховної Ради.

«Результати парламентських перевиборів дають можливість спрогнозувати наступні тенденції та подальший хід подій в українській політиці:

В парламенті опиняться декілька десятків потенційних «тушок», які в разі зміни конфігурації нової коаліції будуть перебігати з однієї політичної сили до іншої; не виключено, що разом з «Опозиційним блоком» вони навіть зможуть сформувати проросійську фракцію».

«Також можна напевне говорити, що в 2015 році виборів в Києві не буде, принаймні виборів мера. Адже одна з імовірних домовленостей в рамках нової коаліції буде збереження за Віталієм Кличком посади мера столиці на наступні 4 роки.

Можна зробити висновки щодо політичного майбутнього Анатолія Гриценка і того ж Кличка. Перший надовго піде в політичне небуття, Віталій Володимирович, який зробив величезну помилку, коли пішов на мера столиці, також має вельми туманні перспективи.

Натомість слід очікувати в ближній перспективі появи в українській політиці принципово нових партій та нових облич.

Щодо претендентів на президентське крісло в майбутньому, то вже викристалізовується в якості головного претендента персона Арсенія Яценюка. Хоча хто зна, цілком можливо, що йому може скласти конкуренцію чинний нині мер Львова Андрій Садовий.

І ще можна спрогнозувати, що нова Верховна Рада також може не дотягти до кінця своєї каденції, відведеної їй законом. Її може чекати доля попередниці», – наголосив експерт.

peredplata