Нові грані російської пропаганди: ЗМІ використовують дитину з розумовою відсталістю

Нові грані російської пропаганди: ЗМІ використовують дитину з розумовою відсталістюРосійські ЗМІ цього разу цинічно використали безвісти зниклу дитину, яка має діагноз «легка ступінь розумової відсталості».

Російські ЗМІ у черговий раз вигадали історію про нібито українських військових та підлітка з Червоного Лиману Донецької області, яку \”важко уявити навіть дорослому\”.

Про \”історію\” підлітка йде мова в одному з випусків російського телеканалу НТВ.

\”Школяр розповів, як до їх будинку прийшли українські солдати, побили матір, приставили до скроні батька пістолет і наказали йому розвісти про місця дислокації ополченців. В іншому випадку батьків пообіцяли вбити. Хлопчик згадав, як військові зробили йому укол, як закрутилася голова і як він їхав до ополченців майже 50 кілометрів на велосипеді\”, – йдеться в сюжеті.

Російські журналісти кажуть, що у Стаса залишилися \”як мінімум\” три проколи від шприця, і невідомо, що йому кололи наркотики або сильнодіючу психотропну речовину. Далі йдуть \”спогади\” хлопця про те, як до хати увійшли люди з українськими шевронами, а далі його батьків з мішками на голові вивели на вулицю та вивезли у машині.

\”Батьки Стаса для українських військових – непотрібні свідки, які повинні замовкнути раз і назавжди\”, – закінчує історію телеканал НТВ, не пояснюючи, свідками чого стали нібито батьки хлопчика.

Зазначимо, що герой сюжету Петров Станіслав Сергійович знаходиться у розшуку Красноармійським МВ ГУМВС України в Донецькій області, повідомляє донецький сайт. Хлопець має діагноз «легка ступінь розумової відсталості», схильний до бродяжництва. 12 жовтня поточного року пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся.

Джерело: УНІАН

ВІДЕО та стаття НТВ – за посиланням http://www.ntv.ru/novosti/1258211/

peredplata