Рада повиганяла з управління комітетів голосувальників за закони 16 січня

Під час сьогоднішнього засідання Верховної Ради депутати проголосували за відкликання з посад голів, перших заступників та секретарів парламентських комітетів тих депутатів, які голосували за скандальні закони 16 січня.

Зокрема посади першого заступника та заступника голів комітету з питань аграрної політики позбавили Сергія Лабазюка та Геннадія Бобова.

Андрій Деркач та Володимир Кацуба були змушені залишити посади першого заступника глави та заступника глави комітету з питань економічної політики.

Також з управління комітету з питань науки та освіти виключили секретаря Михайла Поплавського. Також без своїх посад у комітетах залишилися заступник голови комітету з питань національної безпеки і оборони В\’ячеслав Богуслаєв, заступник голови комітету з питань охорони здоров\’я Андрій Шипка, заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Віктор Развадовський, заступник голови комітету з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Олександр Фельдман, заступник голови комітету з питань правової політики і правосуддя Антон Кіссе, заступник голови комітету з питань промислової політики і підприємництва Анатолій Гіршфельд, заступник голови регламентного комітету Віктор Бондар, заступник голови комітету з питань транспорту Владислав Атрошенко, а також перший заступник голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Леонід Климов.

Також народні депутати проголосували за виключення Олеся Довгого з посади заступника голови комітету з економічного розвитку Верховної Ради України. За це під час пленарного засідання Верховної Ради проголосували 228 народних обранців, передає Еспресо.TV
Попри те, що голосуванням Довгого зняли з посади, він має право залишатися членом комітету.

peredplata