Темний Крим. Буде вугілля – буде світло

Сьогодні вранці окупований Крим повністю залишився без світла. Причина – перевищення усіх можливих лімітів споживання електроенергії, кажуть в Уряді. Потім світло увімкнули, та згодом –знову вимкнули. Чому так ?

Перебрав ліміт – сиди без світла. Міненергетики сьогодні з 11 години припинило поставки електрики до Автономної Республіки Крим. Трохи згодом світло на окупованому півострові таки з\’явилось. Профільний міністр каже: Крим – це Україна, тож, якщо світло вимикають на материку – так робитимуть і на півострові.

Так звані керівники анексованого Криму вже встигли відреагувати на дії української влади. Сергій Аксьонов, самопроголошений прем\’єр Криму, сьогоднішнє знеструмлення назвав диверсією. Безперебійне світлопостачання кримчанам він не обіцяє. А от \”бій\”, каже, буде. Щоправда не уточнив, з ким і за що.

Причини віялових відключень світла незмінні – в Україні бракує пального для ТЕС. За словами прем\’єра Яценюка, на окупованому Донбасі лежать 3 мільйона тонн вугілля, а ще 1000 вагонів з антрацитом – на кордоні з Росією. Тому попереджає – не буде вугілля – світла не буде усюди.

Світло в Україні відключають з початку грудня. Уряд України веде переговори з Молдовою та Білоруссю про імпорт електроенергії. Домовляються і з рядом інших країн про постачання вугілля. У такій скрутній ситуації допомагає погода, кажуть урядовці. Бо щойно впаде температура – відключення світла стануть більш масовими.
Джерело: Телеканал новин \”24\”

peredplata