Ахметов остаточно перейшов на бік темряви

\”Ахметівське крило\” банди \”ДНР\” розпочало підготовку до весняних виборів в \”місцеві ради\”

Ахметов остаточно перейшов на бік темряви

Декілька днів тому один із лідерів терористичної \”ДНР\” Андрій Пургін заявив, що вибори до \”місцевих органів самоврядування\” терористичної \”Донецької народної республіки\” можуть пройти навесні 2015 року. А напередодні цієї події керівники \”молодої держави\” зібрали актив правлячого терористичного руху \”Донецька республіка\” (в \”ДНР\” у фейкових виборах беруть участь громадські організації та рухи замість партій) та ініціювали повномасштабний початок партбудівництва на захоплених теренах Донеччини.

\”Основна тема зустрічі – структура ГР \”Донецька Республіка\”, створення та розвиток місцевих відділень громадського руху, робота громадських приймалень\”, – повідомили учасники зібрання.

Крім того, терористична верхівка визначилася зі змістовною частиною передвиборчої кампанії. Зокрема Пургін зазначив, що принципами, на яких ґрунтується \”громадський рух\”, є \”регіональний патріотизм, відродження Російської Православної Церкви – як модератора рівня моралі та моральності суспільства, колективізм, як основа єднання суспільства – справедливість і народовладдя. Крім того, він акцентував увагу на тому, що \”Донецька і Луганська народні республіки\” – це частина \”руського миру\”.

Також бойовики твердо виріши нести \”гундяєвські духовні скрєпи\” в маси та найближчим часом провести більш широке збіговисько – \”з’їзд\”.

\”Потрібно говорити з населенням. Зустрічатися, роз\’яснювати, допомагати. Будемо все робити спільними зусиллями. У нас іншого вибору немає – треба йти вперед \”, – сказала \”перший заступник керівника виконкому\” Катерина Мартьянова.

Варто зазначити, що одним із лідерів \”руху\” є нинішній головний бойовик \”ДНР\” Олександр Захарченко, якого давно і тісно пов\’язують з найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим, і який, за даними ЗМІ, раніше працював в структурах, близьких до соратників Ріната Леонідовича та депутатів від Партії регіонів.

Більше того, російська \”Нова газета\” з посиланням на джерела в адміністрації Володимира Путіна розповсюдила інформацію, що саме Ахметов просив Владислава Суркова призначити керівником \”ДНР\” Олександра Захарченка. Головою терористичного руху є московський смотрящій, так званий голова \”Народної ради ДНР\” Андрій Пургін, який начебто створив цю організацію ще в 2005 році, а головою \”виконкому\” – близький до Ахметова колишній МММщик Денис Пушилін. Варто зазначити, що зачистка непідконтрольних бойовиків, яка зараз триває на Луганщині, в \”ДНР\” минула вже давно і безболісно – після усунення \”московської групи\” в особіі Бородая та Гіркіна влада в \”ДНР\” перейшла в руки людей, так чи інакше пов’язаних з Ахметовим. І тепер йому залишилося лише легалізувати підконтрольних маріонеток за допомогою фейкових виборів і остаточно закріпити за собою колишню вотчину.

Ахметова вже неодноразово звинувачували у зв’язках з терористами. Зокрема, заслуговує на увагу той факт, що на окупованих територіях терористи не тільки безперешкодно пропускають гуманітарні конвої від Ахметова на відміну від допомоги з України, а і з нетерпінням на них чекають. Крім того, наприкінці листопада хакерська організація \”Шалтай-Болтай\” опублікувала в мережі масив листів, який належить такому собі Георгію Гавришу, де серед іншого говориться про те, що Ахметов фінансує батальйон \”Восток\”.

І хоча сам бізнесмен до останнього часу неупинно відхрещується від бойовиків, його дії говорять зовсім про інше. На підприємствах Ріната Леонідовича, зокрема \”Донецькгірмаш\”, бойовики налагодили виробництво мінометів, а анонсована \”націоналізація\” його підприємств так і не почалася. Крім того, нещодавно шеф-редактором газети \”Сегодня\”, яка належить Ахметову, було призначено відомого українофоба та провідника \”руського миру\” Олеся Бузину.

Тож поки Рінат Леонідович як мантру повторює \”Донбас – це Україна\” і париться на \”гуманітарці\”, підконтрольні йому бойовики заливають кров\’ю землю, яка десятки років вважалася його вотчиною.

Про те, як єфремовські бандугруповання готуються до псевдовиборів на окупованій Луганщині читайте в матеріалі \”Єфремов готується легалізувати владу в \”ЛНР\”.

Марта Кущ

peredplata