Інтер таки можуть позбавити ліцензії

Інтер таки можуть позбавити ліцензіїНаціональна рада з питань телебачення і радіомовлення може не продовжити термін дії ліцензії телеканалу «Інтер», що спливає 1 липня 2015 року.

Про це заявив кореспондентові Укрінформу заступник голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Григорій Шверк.

\”Телеканал \”Інтер\” має попередження від Нацради. У середині року в них завершується ліцензія, більш ніж 300 різних ліцензій, якщо бути точним. Вірогідно, представники «Інтеру» прийдуть їх продовжувати. Компанія, яка має попередження, може як отримати, так і не отримати продовження. І це питання лякає \”Інтер\” – розповів Шверк.

На його думку, керівництво \”Інтера\” досить сильно стурбоване наявністю попередження:

\”Їм вже навіть не треба ніяких штрафів. Залишилося усього півроку до того моменту, коли вони взагалі можуть залишитися без ліцензії. Якщо Нацрада ухвалить рішення не продовжувати ліцензію \”Інтера\”, він залишиться без неї. Тепер питання полягає в тому, чи робитиме \”Інтер\” ще якісь порушення. Якщо так, ми застосуємо відповідні санкції\”, – зазначив заступник голови Нацради.

У свою чергу керівництво «Інтера» переконане, що їхнє покарання несправедливе.

\”Моя особиста думка така, що законних підстав для призначення попередження немає. 2 січня ми розбирали всю цю ситуацію з новорічною програмою. Це був чисто людський фактор. Ми вирізали з програми майже все, що могло б бути сприйняте неоднозначно. Однак комусь здалося, що рішення нижчого керівництва недостатньо, тому частину залишили\”, – вважає керівник служби регіонального розвитку каналу Олександр Кравцов.

У цьому зв\’язку на \”Інтері\” сподіваються, що в липні йому продовжать усі більш як 300 ліцензій..

«Ми вже подали заяву на продовження ліцензій. Більше того, ми не збираємося виключати з переліку наших каналів жодний; у тому числі, й ті, котрі транслюються в Луганську, Донецьку та Криму. Ми згодні оплатити повну вартість ліцензій\”, – зауважив Кравцов.

Нагадаємо, телеканал «Інтер» потрапив у центр скандалу, транслюючи у Новорічну ніч розважальну програму за участю представників російської естради, котрі підтримали агресію Росії проти України

peredplata