\”Нормандська четвірка\” закликала відвести важке озброєння на Донбасі

"Нормандська четвірка" закликала відвести важке озброєння на Донбасі \”Нормандська четвірка\” закликає відвести важке озброєння від лінії зіткнення на Донбасі, а також забезпечити повний доступ спостерігачів ОБСЄ до населених пунктів у цьому регіоні. Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус.

\”Ми закликаємо до відведення важких озброєнь і повної імплементації (мінських домовленостей – ред.)\”, – сказав він.

\”Ми закликаємо всі сторони забезпечити повний доступ спостерігачам ОБСЄ до всіх районів. Ми закликаємо всі сторони в повній мірі співпрацювати з ОБСЄ для повного виконання їх мандата, особливо, що стосується робіт з моніторингу та верифікації процесу відведення важких озброєнь\”, – зазначив він.

Водночас відомо, що міністр закордонних справ Сергій Лавров залишив будівлю Міністерства закордонних справ Франції, де проходять переговори глав МЗС \”нормандської четвірки\”, повідомляє Укрінформ. Глава МЗС Росії не прокоментував журналістом причини свого відбуття.

\”Ми зустрінемося пізніше і результати розповість містер Фабіус. Зараз я повинен терміново повернутися в Москву\”, – сказав Лавров.

Нагадаємо, сьогодні у Парижі розпочалися переговори глав МЗС у \”нормандському форматі\” щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.
Інтерфакс-Україна

peredplata