Військові США та Великобританії провели парад на кордоні з Росією

До Дня незалежності Естонії в місті Нарві відбувся військовий парад, в якому взяли участь військовослужбовці з США і Великобританії.

Про це пише пише видання The Telegraph .

Військові США та Великобританії провели парад на кордоні з Росією

Близько 100 військовослужбовців з Іспанії, Нідерландів, Латвії та Литви промарширували разом з 1300 естонськими військовими.

Повідомляється, парад повинен був показати єдність Естонії проти наближення загрози з боку Москви.

Видання зазначає, що Нарва, яка знаходиться за 300 метрів від кордону з Росією, для проведення параду була вибрана не випадково. У місті проживають близько 60 тисяч осіб, і більшість з них етнічні росіяни.

Саме це місто на сході країни нібито є потенційною метою для Кремля, якщо Росія перемістить свою увагу з України в країни Балтики.

\”Події в Україні, які змусили весь світ прокинутися, чітко показують, що ми повинні приділяти велику увагу безпеці\”, – сказав на параді Рихо Террас, командувач силами оборони Естонії.

Як повідомляв \”Обозреватель\”, багато світових експертів і політологів сходяться в прогнозах, що наступним об\’єктом агресії російського президента Володимира Путіна можуть стати саме країни Балтії.

Так, колишній радник президента США з нацбезпеки Збігнєв Бжезинський заявив, що для Естонії та Латвії існує реальна загроза вторгнення російських військ . На його думку, США повинні дати зрозуміти РФ, що в цьому випадку росіянам доведеться мати справу з американською армією.

Крім того, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що плани президента Росії Володимира Путіна спрямовані на перевірку рішучості НАТО із забезпечення безпеки країн Балтії.

peredplata