Якщо не даєте зброї, то підтримайте грошима – Яресько звернулася до США

Глава Мінфіну Наталія Яресько заявила, що Україна потребує додаткової фінансової підтримки. Вона запропонувала замінити поставки зброї наданням фіндопомоги.

\”Пакет допомоги, який нам надали, повинен стабілізувати фінансову банківську систему, але його недостатньо, щоб серйозно відновити зростання і сприяти зростанню\”, – сказала вона в інтерв\’ю газеті Wall Street Journal після зустрічі з главою Мінфіну США Джейкобом Лью у Вашингтоні.

\”Я сподіваюся на велику підтримку\”, – додала вона.

Як відзначає WSJ, під час зустрічей з високопоставленими американськими чиновниками і законодавцями на цьому тижні Яресько переконує, що підтримка України принесе геополітичні дивіденди.

Ніхто не платить більше, щоб захистити світ від ядерної держави-агресора, ніж Україна, сказала Яресько виданню. \”Якщо з яких-небудь причин один з наших партнерів не готовий або не може надати оборонну військову підтримку, то тоді надайте нам фінансову підтримку\”, – сказала міністр.

Нагадаємо, напередодні МВФ затвердив надання Україні 17,5 млрд доларів. Перші 5 млрд вже надійшли в Україну. Загальний обсяг допомоги від Заходу повинен скласти 40 млрд доларів.

Раніше міністр фінансів США заявив, що Вашингтон готовий \”збільшити втрати\” РФ, якщо Москва не буде повною мірою виконувати мінські домовленості.

peredplata