Навіщо вони це роблять із нею?

Навіщо вони це роблять із нею?\”У розпорядженні Андерса Беринга Брейвика, обвинуваченого в тероризмі, в загальній складності Є три тюремні камери. Брейвик утримується у в\’язниці \”Мулу\” округу Барум. Одна камера передбачена для відпочинку, друга для тренувань, і третя для підготовки до суду\” – це повідомлення з Норвегії.

\”Ніна Крапачова, зустрівшись з Юлією Тимошенко безпосередньо в камері СІЗО, переконалася в різкому погіршенні її здоров\’я. У хворої порушена функціональна діяльність поперекового відділу хребта, внаслідок чого вона вже протягом 17 днів позбавлена можливості вільно пересуватися в камері і за її межами, виходити на прогулянки, зустрічатися з захисниками і бачитися з родичами\”.

\”Тимошенко була обстежена і стан її здоров\’я дозволяє проводити слідчі дії\” – це повідомлення з України.

Брейвик розстріляв 70 осіб. Тимошенко підписала міждержавну угоду.

Відчуваєте різницю?

Він користується всіма правами для підготовки до суду, маючи можливість для відпочинку і тренувань, щоб підтримувати себе у формі.

Її, людину, яка не може пересуватися, вночі везуть для обстеження, щоб через кілька годин оголосити – \”перевірили, винесе, не помре\”.

Дико. Страшно.

І страшно від того, що люблять хизуватися можновладці у своїх публічних виступах – від європейських стандартів, і навіть від гуманістичних принципів.

Хтось скаже: чому так багато шуму знову навколо Тимошенко, якщо права людини в країні порушують повсюдно, якщо утримання у в\’язницях для більшості в\’язнів значно гірше?

Все це правда. Але зміст Тимошенко – це яскрава демонстрація всіх цих проблем, які стосуються кожного.

На її прикладі ми бачимо, як ставиться до людини держава, державна машина, що утримується на наші гроші.

Чому вони, люди з владою, грошима і стоять на чолі цієї машини, роблять це з нею, з хворою жінкою, за долею якої сьогодні із тривогою спостерігає весь світ, усвідомлюючи всю дикість української реальності?

Так, вони бояться.

Але, ретельно приховуючи цей власний страх, вони намагаються нав\’язати страх саме нам.

Хто хоче бути в опозиції? Хто хоче стати реальною альтернативою? З вами може бути подібне.

Звідси нераціональна і показова жорстокість.

Вона – всього лише один об\’єкт, є і більш об\’ємний – всі ми. Люди, у яких ніхто не збирається бачити людей, людська гідність яких – не в рахунок.

Вимагати припинити знущатися над Тимошенко, змінювати ситуацію в системі, змінювати саму систему – це завдання кожного, хто хоче ще власну гідність зберегти.

Вікторія Сюмар

Джерело

peredplata