Такий «тіньовий уряд» нам не треба – радник міністра

Такий «тіньовий уряд» нам не треба – радник міністраНа думку директора Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, радника Міністра освіти і науки України Сергія Пархоменка, новостворений «тіньовий уряд» на чолі з Борисом Колесниковим несе загрозу реваншу проросійських сил.

«Чи потрібен нам такий «тіньовий уряд»? Уряд, що складається з регіоналів, що прагнуть отримати реванш і повернутися до влади, принаймні, здобути високі результати на місцевих виборах? Ні і ще раз ні. Якщо в цивілізованих країнах альтернативні уряди можуть вказувати на помилки діючої влади, але не працювати на знищення цілої країни, то в Україні все зовсім не так. Екс-регіонали хочуть зіграти на почуттях людей, яких не влаштовує соціальна, фіскальна, економічна політика чинної влади, виграти вибори і почати вже більш сміливо відновлювати проросійську риторику, розраховуючи, що її підтримають на Півдні і Сході», – каже Сергій Пархоменко.
«Що ж до так «міністра» Олени Колесникової, яка відповідатиме в тіньовому уряді за освіту і молодіжну політику, то про її компетенцію важко щось сказати. Хто її знає в освітніх колах? Де вона працювала? У Фонді Ахметова? У Федерації металургів України? Це заклади освіти? Як представник МОН я дуже сумніваюсь, що пані Колесникова може давати нам цінні поради. Принаймні, якщо її риторика буде базуватися лише на захисті російської мови й критиці реформ, які проводить Міносвіти, якщо вона буде акцентувати увагу лише на тому, що не варто включати в підручники розділи про Революцію гідності й не слід звільняти ректорів, що по 20 років сидять на своїх посадах – нам нема про що з нею говорити. Хай краще спочатку розкаже, на що попереднім керівництвом МОНу було «протабачено» бюджетні кошти, тоді можна буде про щось говорити», – заявив Пархоменко.

peredplata