В Росії вже розкопують могили, щоб дістати звідти цінності

В Росії вже розкопують могили, щоб дістати звідти цінностіУ Росії запланували розкопати всі старі занедбані могили, прах пропонують направити на кремацію, а знайдені коштовності — до держскарбниці.

Про такі нововведення йдеться в проекті закону \”Про похоронну справу в РФ і про внесення змін в окремі законодавчі акти\”, що підготувало Міністерство будівництва і ЖКГ Росії, пишуть \”Известия\”.

Саме в цьому проекті й пропонують направляти в державну власність виявлені коштовності в ході планованої масової кремації останків з покинутих могил.

Мінбуд РФ приблизно оцінює площу занедбаних поховань у 18-25 тисяч гектарів. Експерти в області похоронної справи говорять, що в передбачуваному обсязі занедбаних поховань можуть бути десятки мільйонів могил. При цьому фахівці навіть приблизно не беруться оцінити можливу кількість дорогоцінних каменів, золотих і срібних прикрас, інших цінностей, які є в цих похованнях. Представники ж церкви стверджують, що в православних традиціях як мінімум прийнято ховати небіжчика з натільним хрестом.

У самому Мінбуді РФ зазначили, що сьогодні не можливо провести оцінку можливих виявлених цінностей через відсутність статистичних даних.

Можлива норма закону вже викликала в Росії хвилю негативу та несприйняття щодо розкопування старих могил.

Джерело: ТСН

peredplata