Ахметов організовує низку антидержавних заходів на травневі свята на Сході України

Після так званих шахтарських пікетів у столиці Ринат Ахметов готує сепаратистські шабаші в інших регіонах, епіцентром яких має стати м. Кривий Ріг (там олігарх контролює низку підприємств). Необхідна швидка реакція спецслужб. Про це заявила народний депутат України Ірина Суслова, звертаючись до керівництва СБУ.

«Користуючись монополію на енергетичному ринку, Ринат Ахметов використовує працівників своїх підприємств для блокування роботи держустанов. Окрім, «шахтарської» акції в Києві, готуються антидержавні заходи і в інших регіонах країни. Очевидно, що його метою є збереження корупційних схем для власного збагачення. Тому і вдається до відвертого шантажу, діючи, при цьому, в інтересах ворогів України», – зазначає Суслова.

Член Ради партії «Воля» направила відповідне звернення до голови Служби безпеки України, де вказала деталі запланованих заходів, наголошуючи на необхідності вжиття спецслужбою відповідних дій на випередження. Зокрема, в документі зазначається, що на підприємствах холдингу «Метінвест» у Дніпропетровській області в наказовому порядку збирають працівників для участі в акціях 1 травня. А саме йдеться про ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат».

«Голова профспілки підприємства, колишній керівник місцевого осередку Партії регіонів Анатолій Логачов дав усну вказівку, щоб з кожного структурного підрозділу комбінату було направлено працівників у м. Кривий ріг для участі у демонстраціях», – повідомляє Суслова.

При цьому, парламентар підкреслює, що, за наявною у неї інформацією, «під виглядом демонстрації до Дня міжнародної солідарності трудящих готуються масові акції антиукраїнського характеру, спрямовані на підрив суверенітету та територіальної цілісності України».

«Під час їх проведення планується розповсюдження серед учасників агітаційної продукції, в якій міститиметься інформація з негативною оцінкою діяльності української влади, з метою викликати невдоволення громадян та дестабілізувати ситуацію в регіоні», – йдеться в документі на ім’я голови СБУ Валентна Наливайченка.

Нардеп просить спецслужби вжити усіх заходів, щоб не допустити реалізацію такого сценарію, як у Кривому Розі, так і в інших містах регіону.

Як відомо, раніше за зверненням нардепа Ірини Суслової, правоохоронцями було відкрито кримінальне провадження щодо керівництва ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат», яке входить в холдинг Ахметова «Метінвест». У січні цього року керівники комбінату змушували працівників не обліковувати обсяг виконаних робіт. Це робилося для того, щоб уникнути оподаткування та незаконно збути продукцію.

peredplata