Продан заявила, що Яценюк заблокував її кандидатуру на посаду голови ДФС

Продан заявила, що Яценюк заблокував її кандидатуру на посаду голови ДФС

Народний депутат від \”Блоку Петра Порошенка\” Оксана Продан заявила, що прем\’єр-міністр Арсеній Яценюк знищив конкурс на посаду голови Державної фіскальної служби України.

Про це повідомляє прес-служба нардепа.

За словами депутата, вона подавалась на відкритий конкурс, поважаючи членів Ради з конкурсного відбору та сподіваючись, що настав час зміни корупційної системи. \”Однак Яценюк заблокував її кандидатуру\”, – йдеться у повідомленні.

\”Я розумію ідею Наталі Яресько, яка вперше ініціювала прозору процедуру визначення керівника ДФСУ і розумію мотиви Яценюка, який зробив все, щоб зберегти існуючу фіскальну систему\”, – зазначила Продан.

За словами нардепа, саме Яценюк особисто був проти її кандидатури і наполіг на спотворенні та нівелюванні відкритого конкурсу, на недопущенні зміни існуючої каральної та корупційної фіскальної служби.

Попри це, голова Всеукраїнського об’єднання малого і середнього бізнесу \”Фортеця\” впевнена, що Державна фіскальна служба стане сервісною службою.

\”Уряд України буде працювати на створення та розвиток українського бізнесу та робочих місць. Без Яценюка\”, – підкреслила Продан.

При цьому, член спеціальної комісії з відбору кандидатів на посаду голови ДФС Валерій Пекар заявив, що жодного тиску з боку прем\’єра не було.

\”Мені дивно читати про те, що прем\’єр-міністр спаплюжив конкурс. Так, на мій погляд, прем\’єр-міністр спаплюжив немало речей в нашій країні, але незавершений конкурс до цього переліку не відноситься. Принаймні я не бачив \”руку прем\’єра\” жодного разу\”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

\”Заявляю, що на мене як на члена комісії ніхто не тиснув, ніхто не підказував \”правильні рішення\”. Звичайно, є ще багато шансів спаплюжити конкурс, але на даний момент ніхто ними не скористався\”, – додав він.

Нагадаємо, комісія по відбору кандидатур на посаду голови Державної фіскальної служби визначила short-list кандидатів на посаду голови ДФС.

До списку входять чотири прізвища:

1. Андрій Коломієць

2. Мокляк Максим.

3. Роман Насіров.

4. Ігор Петрашко.

З цих 4 кандидатур найближчими днями буде відібрано 2, яких і будуть рекомендувати Уряду на розгляд.

УП

peredplata