Арсеній Яценюк закликає Апеляційний суд до неупередженості в розгляді справи Юлії Тимошенко

Арсеній Яценюк закликає Апеляційний суд до неупередженості в розгляді справи Юлії ТимошенкоЛідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк закликає суддів Апеляційного суду України до неупередженості в розгляді справи Юлії Тимошенко. «Я закликаю вас пам\’ятати про присягу, яку ви давали українському народу при вступі на посаду судді», – зазначається в зверненні.

«Зараз увага України і всього світу прикута до розгляду справи Юлії Тимошенко. Ця справа стала уособленням підневільної й нечесної української Феміди, чиї вироки пишуться не в суді, а в президентській адміністрації», – підкреслює Арсеній Яценюк.

Він зазначає, що ситуація в судовій системі зараз найгірша за всі часи незалежності України: «Вкрай важко працювати чесно і розглядати справи неупереджено. Тиск на суддів з боку влади, на жаль, став звичайною справою. І кому, як не суддям, знати, в який глухий кут заведена вся судова система».

«Я абсолютно переконаний, що влада тисне і на Апеляційний суд щодо справи Юлії Тимошенко. Але при будь-якому тиску завжди є можливість прислухатись до власної совісті і діяти справедливо та відповідно до присяги судді. Все велике колись із починається з малого. Важливо зробити перший крок – кожен на своєму місці. Відновлення авторитету і незалежності судової гілки влади може початись із будь-якої справи – хай воно почнеться зі справи Юлії Тимошенко», – йдеться у зверненні.

«Ви повинні знати: є люди, які вас підтримують у прагненні відновити незалежний суд. Це десятки мільйонів громадян, які хочуть добитися від влади виконання однієї з головних функцій держави – правосуддя. Вас підтримують багато політиків, які хочуть жити в цивілізованій правовій державі. Від кожного з нас залежить, в якій державі ми прокинемось завтра», – звертається лідер «Фронту Змін».

peredplata