Влада кийків та парканів

Влада кийків та парканів Беркутівський кийок та металевий паркан стали основними інструментами влади у війні проти свого народу. У справжній війні – бо є вже і загиблі.

Політика зневаги до людей для будь-якої влади завжди має один наслідок – втрату влади. Питання лише часу та ціни. Багато хто у світі донедавна вважав Україну демократичною країною. А у демократичній країні громадяни не повинні платити високу ціну за зміну влади – вони просто ідуть на вибори і змінюють її. Переконаний, така примітивність не в планах Януковича.

Сьогодні 20-та річниця референдуму про Незалежність України. Ці 20 років були украй складними для нас. Україна зберегла незалежність, але не раз скочувалася до авторитаризму, \”совка\” і відвертих злиднів. Власне, цієї спадщини комуністів ми не позбулися і зараз. Однак дотепер зміна влади в країні відбувалася або через вибори, або унаслідок мирної народної революції, як це трапилося 2004-го. Мирні революції не подобаються нинішній владі – її лідери тепер за ґратами. Фахівці із фальсифікації виборів теж нікуди не поділися і вже приведені у повну бойову готовність.

Що у такому випадку робити незгодним? Як жити незаможним? На що сподіватися скривдженим судами і чиновниками? Виїхати? Обурюватися на кухні? Ночувати під парканами влади у надії, що хтось почує?

Ніхто не почує! Не для того Янукович покращує наше життя вже сьогодні, щоб нас чути – буде вести до добробуту залізною рукою! Протиставити цьому можемо тільки народну єдність – саме таку як на референдумі 20 років тому – понад 90 відсотків! Єдність Сходу і Заходу!

Скажіть, хто ще рік тому міг уявити, що донецькі у Донецьку із вилами будуть брати штурмом донецьку адміністрацію? І що найбільш гостре невдоволення режимом буде саме на Сході?

Просто влада ніяк не збагне, що український народ єдиний у базових життєвих цінностях. Звичайні люди Донецька і Львова однаково хочуть заможного життя і елементарноі поваги. Гідності, а не принижень. І в цьому сенсі влада уже ефективно об\’єднала бандерівця і чорнобильця, робітника і правозахисника, учителя і пенсіонера. Принаймні, у головах.

Коли ж це об\’єднання відбудеться ще й на вулицях, то владі вже не допоможуть ні кийки, ні паркани.

Із 20-ю річницею переможного референдуму Тебе, нескорена Україно! І хто б що не казав, а ці 20 років довели: українці мають гідність і мають майбутнє!

peredplata