Україну чекають смутні часи. ВІДЕО З РОСІЇ

Україну чекають смутні часи. ВІДЕО З РОСІЇ Російський журналіст Ілля Азар написав на своїй сторінці в Facebook, що проник до групи, яка повинна була вкинути бюлетені за \”Єдину Росію\”.

\”Взяв участь сьогодні у вкиданні бюлетенів за \”Єдину Росію\”. Усього група з 40 осіб, до якої я \”проник\” повинна була вкинути за сьогодні 3080 бюлетенів\”, – написав він.

\”Ми з двома колегами постаралися цьому перешкодити, і нашу групу з 10 осіб (кожен з яких ніс у сумці на пузі 10 бюлетенів з галочками за Єдро) розсіяли, постараємося довести справу до криміналки\”, – пише журналіст.

Він зазначив, що \”не думав, що все це робиться так цинічно, нахабно, без будь-яких особливих пристосувань і запобігання\”.

Крім того, в тій же спробі вкидання бюлетенів брав участь журналіст Gazeta.ru в районі Хорошево-Мневники.

\”Напередодні в редакцію зателефонував чоловік, який представився Віктором і повідомив, що йому запропонували \”підзаробити на виборах\” – взяти участь у фальсифікації підсумків голосування. Від нього вимагалося зібрати якомога більше знайомих, готових продати свій голос за 1000 рублів, і привезти їх на зазначену станцію метро. Натомість Віктор вирішив покликати журналістів\”, – пише кореспондент видання.

За його словами, голова комісії відмовлялася випускати журналістів, які заявили про правопорушення, з дільниці, поки не перегляне записи на їхніх мобільних телефонах. В ситуації допоміг кандидат і депутат Держдуми Геннадій Гудков.

В результаті, журналісти написали заяви про підготовку злочину.

Джерело

peredplata