Заява УНСО щодо подій у Мукачевому

Заява УНСО щодо подій у МукачевомуОфіційна заява
ГО \”Українська Націоналістична Самооборона УНСО\”
щодо подій у м. Мукачевому

Минуло півтора року з часу Революції Гідності, яка започаткувала корінні зміни життя суспільства. То був момент істини, омитий кров`ю патріотів та відправна точка щодо змін. Ця сторінка історії України показала, що звичайні люди, рядові громадяни, мають право та можуть особисто впливати на долю країни. І це право є святим. Ніхто і ніколи не зможе це право відняти.

Надзвичайна ситуація, що склалася у м.Мукачевому цими днями, є логічним наслідком неспроможності діючих правоохоронних та судових органів України дієво та ефективно здійснювати покладену на них задачу по боротьбі із корупцією, контрабандою та свавіллям окремих представників регіональних влад. Вище керівництво регулярно розповідає з телеекранів про те, що країна змінюється, але прості люди у містах та селах цих змін не бачать. Рано чи пізно, якщо не в Мукачевому, то в Одесі, Ковелі чи Львові мав би лопнути гнійник, складовими якого є продажність, корупція та зловживання на митниці.

Так сталося, що процес почався із Мукачевого і однією з сторін конфлікту стали бійці ДУК Правий сектор. Говорити про те, що цей випадок одиничний – неможливо. Ситуація може мати продовження, адже швидке загострення та не зовсім адекватні дії правоохоронних органів лише сприяють реальній загрозі поширення протестів населення по всій країні. Добровольці вже неодноразово доводили, що патріоти ніколи не припинять боротьби, якщо мова йде про долю та інтереси України та її народу. Проте ми твердо впевнені і наголошуємо на тому, що жодна праведна мета не може виправдати переміщення країною та застосування важкої зброї на мирних територіях. В той же час, неприпустимим є й використання добровольчих об’єднань політиками для вирішення своїх конфліктів чи втягування активістів патріотичних організацій у корупційні бандитські схеми, кримінальні розборки.

Сьогодні є величезне питання до нинішньої влади: чи спроможна вона не тільки сприяти об`єктивному розслідуванню подій, а й паралельно показати суспільству, що саме стало причиною надзвичайної ситуації та, головне, покарати винних? Досвід всіх світових переворотів переконливо доводить, що жодна революція, як показник суспільного невдоволення, не закінчується сама по собі до тих пір, поки не вирішено основне питання, яке привело людські маси в рух. В Україні одним з таких основних питань останніх двох десятиліть було, і залишається, не обрання нового президента, не обрання нового парламенту або призначення нового очільника якогось з органів влади. Основне питання, яке приводить людські маси в рух вкотре і вкотре дедалі сильніше – це питання про бандитсько-міліцейське свавілля! Кругова порука, ланцюг, який розірвати поки не вдається нікому. І змінювати ситуацію, в першу чергу, треба зі зміни керівництва МВС. Українська Націоналістична Самооборона УНСО вимагає від Генерального прокурора України та Міністра внутрішніх справ довести нарешті свою профпридатність та терміново розслідувати причини та наслідки ситуації. Інакше, ці люди не мають морального права займати відповідальні посади і мусять піти.

Бійці Добровольчого батальйону УНСО нині знаходяться на передовій Маріупольського напрямку (у складі 131-го ОРБ ЗСУ) і готові, як завжди, до виконання всіх поставлених завдань, вже рік обороняючи країну від зовнішнього ворога. Але й із внутрішнім ворогом треба боротися! І ми об\’єднуємо наші зусилля з іншими патріотичними силами, підтримуючи один одного і зміцнюючи наші зусилля!

УНСО закликає всіх членів добровольчих батальйонів ЗСУ та Нацгвардії до єднання! Доля України вкотре залежить від позиції патріотів! Але ще раз наголошуємо, що ніхто не повинен вирішувати будь-які питання мовою зброї на мирних територіях, коли під обстріл попадають випадкові мешканці населених пунктів! Докази вини бандитів, корупціонерів та злочинців від влади мають збиратись, оприлюднюватись та розслідуватись у законному порядку, а ми маємо забезпечити виконання цього процесу до кінця без загрози життю звичайних людей.

Найбільше занепокоєння викликає ця ситуація з огляду на те, що останнім часом почастішали випадки гонінь та переслідувань бійців добровольчих батальйонів різних організацій, груп, патріотичних рухів. І в черговий раз, спостерігаючи за розвитком подій та їх інтерпритацією різними політичними силами, підконтрольними певним особам засобами масової інформації, ми стаємо свідками перекручування реалій та маніпулювання суспільною думкою. УНСО вкотре переконливо застерігає не використовувати ситуацію в Мукачево, як чергову спробу дискредитації патріотичних рухів та добровольчих батальйонів, які є основою сучасної української армії на сході, найбільш дієвою та ефективною її частиною у сьогоднішній боротьбі за незалежність України. Ми пам`ятаємо про загиблих побратимів. Ця пам`ять не дозволить нам зупинити нашу боротьбу, але й зрадити полеглих героїв недостойними вчинками не маємо права!

Україна буде вільною і від зовнішніх, і від внутрішніх ворогів! Слава Україні!!!

Громадська організація
Українська Націоналістична Самооборона

peredplata