Понад 36 тисяч буковинців проти Януковича

Понад 36 тисяч буковинців проти ЯнуковичаПонад 200 представників Буковини взяли участь у підсумковому мітингу акції «Україна проти Януковича», який відбувся 3 грудня в Києві на Михайлівській площі.

«Ця акція –справжній виклик українського народу нинішній владі, – сказав на прес-конференції в Чернівцях голова територіальної організації Політичної Партії «Фронт Змін» Максим Бурбак. – Народ сьогодні не боїться влади. Не боїться ставити свій підпис під гаслом проти Януковича»».

Максим Бурбак повідомив журналістам, що в Чернівецькій області проти нинішнього президента висловилися 36 403 осіб.

«Люди не боялись навіть залишати свої адреси і телефони. Це реальні підписи, реальне ставлення людей до так званих урядових реформ, що спричиняють на подальше зубожіння пенсіонерів, чорнобильців, афганців – усіх українців, – підкреслив голова Чернівецького «Фронту Змін». – Натомість власні інтереси провладна більшість вирішує з дивною оперативністю та активністю. За період правління Януковича влада для власного народу стала злочинною та ворожою. Місцеве самоврядування практично поховане, вибудована чітка вертикаль влади, яку очолює Янукович».

Максим Бурбак нагадав журналістам, що у Чернівецькій області ставленики Януковича закривають дитячі інтернати, школи, будинок вчителя, відбирають приміщення у громадських організацій. На черзі книжкові магазини, які розташовані в центрі Чернівців. Дуже привабливими здаються, мабуть, крайовим очільникам їхні приміщення. Вчителів відправляють у відпустки за свій рахунок, не реєструють ініціативні групи громадян з проведення місцевого референдуму, захоплюють десятки гектарів землі для власних потреб, натомість мешканці Буковини роками не можуть отримати акти на землю.

«Люди розчаровані і обурені такою ситуацією. Акція «Україна проти Януковича» чітко показала – терпінню громадян прийшов кінець і гасло «Януковича у відставку» підтримують сьогодні мільйони людей», – висловив переконання Максим Бурбак.

peredplata