Влада змушує передплачувати районки та \”опозиційну\” газету \”Свобода слова\” + ДОКУМЕНТ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Влада змушує передплачувати районки та "опозиційну" газету "Свобода слова" + ДОКУМЕНТ ОНОВЛЮЄТЬСЯДо редакції газети \”Час\” потрапив лист з Путильського району, котрий розсилається усім начальникам управлінь, відділів, керівникам районних служб, підприємств, організацій, установ всіх форм власності з райдержадміністрації, де та \”рекомендує організувати підписку у колективах газет, в тому числі забезпечити передплату на газети: \”Урядовий кур’єр\” в к-ті – 20, \”Голос України\” – 10, \”Свобода слова\” – 17, районний часопис \”Карпати\” – 300\” та журналів. Про виконання рекомендацій РДА мають інформувати письмово щоп’ятниці до 28 грудня 2011 року (див. світлину).

Певно, такі листи надходили з усіх РДА краю. Але навряд чи вони були \”доброю волею\” керівників районів. Бо стиль листа нагадує централізовані листи, які спускаються з області.

Ми звернулись за коментарем до Чернівецької ОДА, але там від тих листів відхрестились. Зокрема, начальниця управління внутрішньої політики Анна Мальона клятвенно запевнила, що їй нічого не відомо з цього питання. І пообіцяла з’ясувати, звідки з\”явилися ці листи і з чиєї ініціативи розсилаються.

Керівник ж Путильського району Василь Сафронюк нам повідомив, що поки не знає, що це за лист і теж наразі розбирається. Але такого не пам’ятає, бо багато різних документів щодня має на підпис. Також він зауважив, що нічого поганого в рекомендаціях не вбачає.

Пан Василь нам повідомив, що вказівки такої не двав, листа не підписував і ніколи в очі його не бачив. Такого листа з такими вихідними даними в адміністрації взагалі не зареєстровано. Керівник району нас також запевнив, що такі речі не робить, адже передплата видань – то бажання читачів і ніхто не має права комусь нав’язувати те чи інше видання. Однак пообіцяв розібратися звідки той лист міг з’явитися. Ми ж очікуємо результатів внутрішньої перевірки.

peredplata