Привітання ОУН(б) з Днем Незалежності

Привітання ОУН(б) з Днем Незалежності24 серпня 1991 року Верховна Рада України проголосила Акт незалежності України, одностайно підтриманий 1 грудня народним волевиявленням.
24 роки потому, відзначаючи цю доленосну подію, усвідомлюємо, що боротьба за збереження державного суверенітету на власній землі, захист територіальної цілісності України, національна консолідація – нагальні завдання сьогодення.
Українські націоналісти змагаються за здобуття і розбудову української соборної держави вже впродовж багатьох десятиліть. В цій боротьбі виробилася націобудівна концепція і здобуто безцінний націозахисний досвід. Сьогодні концепція і досвід ОУН особливо актуалізуються в умовах кривавого протистояння з північним агресором та його прихвоснями.
Вітаємо з річницею проголошення Незалежності України всіх тих, хто словом і чином боровся за визволення нашої Батьківщини, всіх тих, хто сьогодні стає до лав її оборонців і будівників.
Вшановуючи світлу пам\’ять тих, хто поклав своє життя на вівтар свободи України впродовж багатьох століть, усвідомлюємо вагу відповідальності, яка лягає на рамена сучасного покоління. Відповідальність перед предками і нащадками за збереження національного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, за забезпечення органічного народовладдя і соціальної справедливості, відновлення історичної правди, відродження і розвиток національної культури.
24 серпня 1991 року Україна отримала шанс стати державою, яка забезпечить всебічний розвиток української нації, захистить її національні інтереси і окреслить велику національну перспективу «у народів вольних колі». Маємо спільно докласти максимум зусиль для того, щоб не змарнувати цієї можливості. Єднаймося у своїй боротьбі і кріпімося у своїй вірі!

Ми на своїй землі – ми переможемо!

Слава Україні!
Провід ОУН (б)

peredplata