Анджей Дуда вимагатиме зміни формату у переговорах щодо розв\’язання кризи на Донбасі

Анджей Дуда вимагатиме зміни формату у переговорах щодо розв'язання кризи на ДонбасіНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Ну ось нарешті й хороші новини з Берліна. До столиці Німеччини, аби долучитись до тристоронньої зустрічі щодо врегулювання кризи на Донбасі вирушив президент Польщі Анджей Дуда. Перемовини в Берліні розпочались за участі Петра Порошенка (Україна), Ангели Меркель (ФРН) та Франсуа Оланда (Франція). Невдовзі до переговорного процесу долучиться президент Польщі Анджей Дуда.
Польський президент вимагає зміни переговорного формату. Він ввжає, що до переговорів стосовно врегулювання становища в Україні в першу чергу повинна долучитись Польща та інші країни-сусіди України. Але головне, переконаний президент Польщі, у врегулюванні кризи повинні взяти активну участь Сполучені Штати Америки. – США – це потужна світова держава з якою Росія не може не рахуватись, – заявив Анджей Дуда журналістам перед візитом до Берліна. Окрім того польський президент намагатиметься переконати своїх партнерів що до переговорного процесу повинне долучитись і керівництво Ради ЄС: її президент Дональд Туск, або Верховний представник ЄС у справах зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні.
Отже, якщо Дуда зуміє переконати своїх партнерів щодо поповнення учасників переговорного процесу за участю Польщі, Сша і Ради ЄС – ми знову повернемось до розширеного Женевського формату. А це не може не тішити.

peredplata