“Народний фронт” та БПП об’єднаються у “Народну солідарність”

“Народний фронт” та БПП об’єднаються у “Народну солідарність”Політичні партії “Блок Петра Порошенка” (БПП) і “Народний фронт” (НФ) створять спільну партію і єдину фракцію у Верховній Раді. Робоча назва майбутньої партії — “Народна солідарність”. Про це УНН повідомило поінформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, офіційну заяву про створення нової партії буде оприлюднено вже в першій половині вересня. Зараз тривають перемовини щодо деталей функціонування нової політсили, зокрема, її програмних доктрин.

Співрозмовник УНН зауважив, що і у “Народному фронті”, і у “Блоці Петра Порошенка” залишається чимала кількість народних обранців, які виступають проти такого об’єднання.

“Назва нової політичної сили перекликається з відомою польською партією „Солідарність“, яка асоціюється з покращенням та реформами. Українці отримають свою „Солідарність“, а точніше „Народну солідарність“. Така попередня назва нової партії”, — резюмував співрозмовник.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що БПП і “Народного фронту” об’єднаються перед виборами та створять спільний список кандидатів. Повідомляється, що “Народний фронт” отримає близько 25%.

Сьогодні видання “Лівий берег” написало з посиланням на власні джерела, що наразі вже підписано відповідну угоду між політсилами.

УНН не вдалося поки що перевірити цю інформацію. Водночас народний депутат від “Народного фронту” Андрій Тетерук в ексклюзивному коментарі УНН розповів, що зустріч лідерів НФ та БПП 26 серпня мала місце. Проте він не підтвердив і не спростував інформацію про підписання відповідної угоди між двома політичними силами.

Джерело

peredplata