Нова поліція працює ефективно: в Одесі вже затримано Путіна

Нова поліція працює ефективно: в Одесі вже затримано Путіна Нова одеська поліція порвала Інтернет своєю протидією колишній корумпованій міліції і благородними вчинками своїх копів.
«В Одесі на хабарі затримано Путіна». Таке сенсаційне повідомлення з’явилося 29 серпня на сторінці у Facebook міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Посадовець написав: «ЗАТРИМАЛИ ПУТІНА! В Одесі служба внутрішньої безпеки МВС затримала міліціонера – дрібного хабарника з прізвищем Путін. Дільничного. За хабар 1200 грн. з кіоску шаурми». А ще міністр додав: «Ех, знаю, як у Вас солодко тьохнуло серце при перших словах цього поста. Але поки Путін не той… Поки».
А перед цим було спіймано «на гарячому» і його колишнього керівника. Слідчі військової прокуратури Південного регіону спільно з спецпідрозділом СБУ в Одеській області 27 серпня затримали начальника міськвідділу одеської міліції Олега Макуху. Його було схоплено під час одержання хабара на загальну суму 20 тис. дол. За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, посадовець хотів отримати гроші за незаконне сприяння у вирішенні корпоративного конфлікту та встановлення контролю за майном.
Наступного дня після затримання Олега Макухи ще один одеський міліціонер погорів на хабарі у сім тисяч гривень. Дільничний інспектор Шевченківського відділення міліції Приморського РВВС Одеси Олексій Максимов вимагав і отримав кошти від заявника за невтручання у його підприємницьку діяльність. Тепер йому загрожує крупний штраф і звільнення із органів.
На ці затримання відреагував губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Підтвердилося те, що я завжди стверджував – одеська міліція це добре організований кримінальний синдикат. З моєї точки зору, їх треба повністю розпустити і по-новому організувати, а на цьому етапі, спільно з Арсеном Аваковим ми створюємо спеціальний підрозділ всередині МВС, співробітників якого відберемо ретельно і вони займуться корупцією всередині адміністрації та міліції. А поки ми повинні продовжити арешти не тільки стрілочників, але як було вже у випадку з військкомом області й главою УВС, високих посадових осіб. У тому числі і в обласній адміністрації слід провести таку ж чистку.» – зазначив Саакашвілі.
У ці ж дні нова поліція Одеси викликала справжній захват у очевидців і всіх, хто побачив у мережі відеоролик, як поліцейський переводить через дорогу стареньку. Помітивши її, він зупинив свою машину, узяв жінку під руку і без поспіху провів її на протилежний бік вулиці. Це відео, зняте автореєстратором машини, що проїжджала повз них, лише за один день набрало на YouTube понад 180 тисяч переглядів.
Тож не дивно, що нова поліція, яку в Одесі презентував президент України Петро Порошенко, користується великою повагою жителів і гостей міста.

peredplata