В Чернівцях бажаючий балотуватись в раду робить ремонти в під’їздах

В Чернівцях бажаючий балотуватись в раду робить ремонти в під’їздах В Чернівцях активісти, які не приховують свого бажання взяти участь в місцевих виборах в жовтні 2015 року, надають виборцям безкоштовні послуги та товари. Зокрема, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА 17 вересня на вул. Узбецькій м. Чернівці виявили оголошення молодіжного правозахисного об\’єднання \”НОВА КАЛІЧАНКА\”, головою якого є Іван Гораш. В оголошенні серед послуг, які надає організація, зазначається \”вирішення особистих проблем та питань пов\’язаних з життєдіяльністю району\”.
Оголошення такого змісту розміщені, в тому числі, і в маршрутних автобусах №10.
Коли спостерігач зв’язався з лідером об’єднання, Іван Гораш погодився допомогти відремонтувати під\’їзд, взявши на себе витрати за послуги робітників, та зазначив, що йде в депутати.
Запис розмови https://www.youtube.com/watch?v=BbI5LGtgmZ0&feature=youtu.be
ОПОРА вже писала про те, що під брендом політичних сил та за участі політиків, які не відкидають своєї участі у виборах, надаютьcя подарунки та послуги виборцям в Чернівецькій області.
Нагадаємо, що згідно ст. 54, п. 2 закону «Про місцеві вибори» місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.
ОПОРА наголошує, що згідно до ч. 4 ст. 60 Закону «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 % розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.
Нагадаємо, Чернівецьке представництво Громадянської мережі «ОПОРА» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata