Дві високовольтні опори і… Крим стоїть

Дві високовольтні опори і... Крим стоїтьКрим стоїть в чергах за харчами, ліками, свічками, керосинками… стоять черги в громадські туалети. Крим стоїть в чергах на автомобільних заправках, стоять трамваї і тролейбуси. Невдовзі зупиниться увесь громадський транспорт – резерву бензину залишилось на 16 діб.

Люди в чергах бояться, що через перебої в електропостачанні почнуться труднощі з поставками хліба в роздрібну мережу. Наголошується, що на міському хлібозаводі Севастополя (компанія \”Цар-Хліб\”) частина обладнання працює від електрики. Крім того тотально розморожуються промислові і побутові холодильники, продукти псуються. Керченська переправа не спроможна забезпечити кримчан усім необхідним з Росії.

Не знаю який зв\’язок між знеструмленням півосторова і запасами бензину, але Міненерго РФ сьогодні заявило, що запаси палива в Криму за основними видами нафтопродуктів становлять: бензин АІ-92 – 10 діб; – Бензин АІ-95 – 13 діб; дизельне паливо – 26 діб.

У зв\’язку з обезструмленням півострова відключена сигналізація в банках, магазинах та у великих торговельних центрах. На вуха поставлена вся (100%) кримських правоохоронців на патрулювання міст. правоохоронці остерігаються нападів і пограбувань торговельних точок, складів, банків, ювелірних магазинів.

І це лише перший день електричної облоги Криму. Кримчанам, які залишились у душі українцями – співчуваю!

Ростислав Демчук

peredplata