ХОЛОДНИЙ ДУШ ДЛЯ ПОРОШЕНКА

ХОЛОДНИЙ ДУШ ДЛЯ ПОРОШЕНКАЙого влаштували Петру Олексійовичу спочатку посол представництва ЄС в Україні Ян Томбінський – він перший виступив з різкою й критичною заявою на захист міністра економіки Айвараса Абромавичюса. Міністр не витримав свавілля з боку оточення Петра Порошенка і подав у відставку. Далі на захист справедливості стали інші посли країн Європи та посол США. Дипломати зробили з цього приводу спільну заяву.

Сьогодні вранці фракція БПП очікувала Айвараса Абрамовічуса у себе в гостях. А перед цим головний винуватець скандалу, \”кошельок\” Петра Олексійовича, скандальнозвісний олігарх і нардеп Ігор Кононенко із контрнаступу перейшов у відступ. Кононенко зробив публічну заяву, що він готовий скласти депутатський мандат, аби лиш Абрамовічус не йшов у відставку.

Однак Айварас Абрамовічус до БПП сьогодні не пішов, він пішов на зустріч з послами країн \”Великої сімки\” (G7). Це посли США, Японії, Німеччини, Великобританії, Франції, Італії, Канади. У зустрічі взяв участь і її організатор посол ЄС в Україні Ян Томбінський. І все таємне стосовно корумпованого оточення Петра Порошенка стало явним, і було доведене до відома послів країн G7 устами міністра економіки України Айвараса Абрамовічуса.

А далі розвиток подій я не дуже добре зрозумів: чи це посли країн G7 викликають сьогодні Петра Порошенка \”на килим\”, чи це Порошенко з переляку, вчуявши запах смаженого, запросив послів аби надати їм свої пояснення причин виникнення передумов політичної кризи в Україні?

Але як би там не було – відомо таке: під час зустрічі буде порушуватись питання проведення реформ в країні, а також пояснюватися ситуація, яка склалася довколо Кабміну.

Не знаю як хто, а я в цьому скандалі бачу великий позитив. Порошенко і його оточення дійшли до межі свого цинізму і нахабства і Захід їх тепер публічно, принародно ставить на місце.

Айварасу Абрамовічусу і Яну Томбінському аплодую стоячи! — разом із Ян Томбінський.

Ростислав Демчук, наш вл.кор. у Брюсселі

peredplata