Місцевий «Авто-Майдан» розпочав боротьбу із шахраями, котрі видурюють гроші на вулицях Чернівців

Місцевий «Авто-Майдан» розпочав боротьбу із шахраями, котрі видурюють гроші на вулицях ЧернівцівЧернівецька міська організація політичної партії «Авто-Майдан» неодноразово вела боротьбу із вуличними шахраями, так званими «волонтерами» та скринькарями, котрі своїми цинічними методами видурювали кошти на таку собі «доброчинність». Чимало злочинів було розкрито, і яскравим прикладом є викриття скринька рів, які працювали під прикриттям доброчинців у м. Тернопіль. Благодійники виявились звичайним злочинним угрупуванням, і майже в кожного із них за плечима було кримінальне минуле.

Офіс благодійної організації, на котру вони працювали, знаходився в Чернівцях, і після детального розслідування автомайданівцями він просто зник. Крім того ПП «Авто-Майдан» зацікавився і місцевими скринькарями, постійним місцем роботи яких є вулиці нашого міста, і час від часу вони також зникали, відчуваючи, що за їхньою діяльністю ведеться спостереження. Офіс одного із БФ, котрий знаходився в Будинку офіцерів – не виняток, зник безслідно.

Шахраїв та бажаючих нажитись на чужому горі в наш час стає дедалі більше, і враховуючи те, що в країні війна – вони знаходять нові способи наживи, як би жахливо це не звучало.

Сергій Качмарський, лідер місцевого «Авто-Майдан» провів своє розслідування з приводу лже-волонтерів, котрі щодня працюють, не покладаючи рук, зі скриньками в руках. Так, підійшовши до однієї такої волонтерки, котра зупиняла перехожих, та пропонувала зробити їм пожертву на добру справу, Сергій попросив надати йому документи, які підтверджують існування організації, на яку вона працює.

Те, що вона надала – не відповідало очікуванням, тому що посвідчення волонтера було написаним на клаптику паперу від руки, інформація про благодійну організацію була розмоклою від води, а сама скринька була в неохайному стані, і все це означало тільки одне: волонтерка була звичайною шахрайкою. Вона збирала кошти до благодійного фонду «Майбутнє Буковини», котрий досить таки співзвучний із БФ «Майбутнє України», головою якої є Марта Левченко, відома на всю Україну своїми добрими справами. Благодійною діяльністю Марта займається вже 8 років, і про її діяльність знають вже й за межами нашої країни.

Сергій розповідає, що після інциденту із представницею БФ «Майбутнє Буковини» він зателефонував до самої Марти, та поцікавився, чи знає вона бодай що про дану організацію, та Марта відповіла, що вперше чує про її діяльність, і нічого спільного з БО «Майбутнє України» вона не має.

Отож Сергій Качмарський спільно із Мартою Левченко вирішили роз’яснити дану ситуацію, та зібравши всю інформацію про БФ «Майбутнє Буковини», фото та відеодокази передали їх особисто в руки начальнику УМВС в Чернівецькій області, полковнику Сергію Пілігріму. Також в правоохоронні органи була написана заява із проханням розібратись в діяльності благодійного фонду. Під заявою підписались небайдужі мешканці нашого міста, серед яких депутати, волонтери, журналісти, спортсмени, лікарі та студенти.

Пан Пілігрім запевнив, що проблему буде вивчено та вирішено, і до того ж розповів, що особисто знає про благодійну діяльність Марти Левченко, адже неодноразово допомагав її фонду.

Лідер чернівецького «Авто-Майдану» Сергій Качмарський заявив, що не дозволить в нашому місті шахрайську діяльність, за допомогою якої наживаються на чужому горі та закликав людей бути обачними, роблячи пожертви в подібні скриньки.

Крім того лідер партії просить всіх, хто володіє якоюсь інформацією про подібних шахраїв – повідомляти про це в правоохоронні органи, або ж за номером гарячої лінії ПП «АВТО-МАЙДАН». Номер телефону – (095)363-74-22

Джерело

peredplata