Волю політв’язням! Націоналістів за яєчню покарали суворіше, ніж заставнівських катівників

П’ять років умовно присуджено екс-голові Заставнівської РДА Михайлу Бойчуку за те, що той катував рибалок. У той же час, на 3 роки позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном у два роки суд карає трьох націоналістів, що зімітували смаження яєчні на Вічному вогні у Парку вічної слави 20 червня 2011 р. Справедлива ж наша сліпа Феміда, що й казати. Надто вибірково справедлива.
Хлопці своєї провини так і не визнали, зауваживши, що тільки зімітували дії Ганни Сінькової (вироку суду по її справі ще немає), яка дійсно смажила яєчню на Вічному вогні, і були лише акторами. І їхні дії є політично вмотивованими.

***
Також 10 січня у Києві відбулось чергове судове засідання у справі активіста Податкового майдану Сергія Костакова. На суді чекали з’явлення остан-нього свідка обвинувачення – міліціянта, котрий буцімто бачив, як Сергій пошкодив автівку. Свідок після кількамісячної неявки до суду таки з’явився, щоб сказати, що нічого не па-м’ятає. Зокрема, на всі (!) запитання він відповідав: «Не пам’ятаю. Не пригадую». Як повідомила нам Ірина Костакова, дружина Сергія, суд перетворився на справжній цирк. Коли ж міліціянту зачитали покази, котрі той дав ще минулого року, він всі покази підтвердив, так нічого і «не пам’ятаючи»… Окрім того, коли Сергій Костаков вкотре попросив суд переглянути 5-хвилинне відео з місця події, то і суддя, і прокурор, і міліціянт були проти, сказавши, що то затягує процес. І це при тому, що з 1 грудня 2010 року він ніяк не завершиться з вини обвинувачувальної сторони (прокуратури)!

Цікаво, що Сергій після суду вкотре переглянув це відео, на котрому зображено, як молодики розхитують автівку, пошкодження якої йому й інкримінують. І в одному з тих, хто розхитував, Сергій впізнав того міліціянта. Та суд до уваги те відео не бере. Вкотре. І вже 24 січня врешті на засіданні слухатимуться свідки захисту. Отож незабаром варто очікувати вироку.

Надія ВІРНА

peredplata