Европа нам не допоможе. Візи не скасовує ЕС

Европа нам не допоможе. Візи не скасовує ЕСНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Стало відомо про що розмовляв по телефону Петро Порошенко з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем

Розмова відбулась в телефонному режимі. Черговий провал з одержанням Україною безвізового статусу вже стали притчею во язицах. Україна виконала усі необхідні вимоги, Європейська комісія заявила про це в Раду ЄС і Європарламент… І тут така несподівана падляна. Наші кровні \”союзники\” по Нормандському формату – керівництво Німеччини і Франції, а тепер ще й Італії заблокували рішення про безвізовий статус для України.

В кулуарах Ради ЄС подейкують, що причиною зволікання з візовою лібералізацією все ще залишається високий рівень корупції в Україні і в Грузії. Як відомо Грузія й Україна проходять поки що шлях євроінтеграці разом, в одному пакеті.

Ми всі розуміємо – відстрочка візової лібералізації до осені – надто ризикований вибір. Де осінь там і зима, а там і 2017 рік і… українці знову без віз в країни ЄС на різдв\’яні свята.

Після телефонної розмови між Києвом і Брюсселем стало відомо, що Петро Порошенко планує персонально відвідати Брюссель 27 червня, за день до початку саміту глав держав і урядів ЄС. З лідерами країн Євросоюзу зустріч не передбачається, однак у Петра Порошенка є шанс зустрітись з Президентом Ради ЄС Дональдом Туском і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем та отримати бодай якісь пояснення та запевнення стосовно якнайшвидшого розв\’язання візового питання.

peredplata