Поки депутати голосували – Онищенко покинув Україну

Поки депутати голосували - Онищенко покинув УкраїнуГенеральний прокурор Юрій Луценко нарікає, що теперішній регламент Верховної Ради і законодавство дозволили депутату Олександру Онищенку, якого звинувачують у газових махінаціях, залишити межі України.

Про це він заявив у парламенті, – пише \”Українська правда\”.

\”Сьогодні заявляли, що Онищенку дали можливість втекти. Це правда. Це сталося завдяки закону про регламент Верховної Ради, яким передбачена саме така процедура притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності\”, – пояснив Луценко.

За його словами, не втекти за той час, поки парламентарі вирішують долю свого колеги, \”може тільки смілива і чесна людина\”.

\”На жаль, пан Онищенко таким не є, бо 2 липня він літаком покинув Україну як народний депутат, зупинити якого правоохоронні органи не мають жодної законної можливості. Регламент і закон про статус народного депутата це робити забороняє\”, – сказав генпрокурор.

Раніше головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявляв, що Онищенко вилетів із України.

Онищенка підозрюють у причетності до схеми відмивання грошей у товаристві \”Укргазвидобування\”. У Антикорупційному бюро вказали на організацію злочинного угруповання, яке реалізовувало природний газ за заниженою ціною. Завдані державі збитки оцінили в 3 млрд грн.

peredplata