Фірташ через агента \”Ніну\” підкуповував німецьких чиновників – ЗМІ

Фірташ через агента "Ніну" підкуповував німецьких чиновників - ЗМІ

Фото: apostrophe.com.ua

Олігарх Дмитро Фірташ через колишнього агента Штазі підкуповував німецьких поліцейських і держслужбовців.

Про це йдеться у низці опублікованих у німецьких ЗМІ статей, на які звернув увагу Антон Павлушко, журналіст та експерт із волонтерської організації InformNapalm.

\”Минуло пару місяців і спливли подробиці. Український олігарх Фірташ, який сидить у Відні, підкуповував німецьких поліцейських і держслужбовців. Всі проходили через колишнього агента Штазі, уродженку Лейпцигу умовну \”Ніну\”. На біду Фірташа, майже про все \”Ніна\” писала детальну книгу. Фірташ перерахував їй 750 тисяч євро, щоб через німецьких і австрійських чиновників дістати документи ФБР, які допоможуть уникнути Фірташу видачі в США\”, – повідомив Павлушко.

Відповідні матеріали оприлюднені у виданях Focus та Berliner Kurier. У статтях ідеться про те, що кримінальний комісар Heinz-Peter H. із Мекленбург-Передньої Померанії з відділу по боротьбі з лівим і правим екстремізмом отримав на свій рахунок 200 тисяч євро. Окрім того, кошти в сумі 91 тисяча євро отримували у Відні працівники Міністерства внутрішніх справ Австрії та контртерористичних відділів.

Як пише Павлушко, працівник австрійської розвідки, Hubert B. недавно зустрічався в \”Ніною\”.

\”Він поки відсторонений від справ. Австрія взагалі виявляється в цьому плані гадючник ще той. У Відні \”Ніна\” постійно зустрічалася з колишнім начальником охорони бундесканцлера або з колишнім начальником місцевого аналога нашої \”Альфи\”. Німецькі розслідувачі нібито теж розслідували справи Фіраша і запросили в американської сторони матеріали по українському олігарху. Але щось пішло не так і тепер сядуть багато. Комісар Heinz-Peter H. також робив запити в німецьку розвідку і, можливо, він був не один\”, – наголосив Павлушко.

Зазначимо, Штазі – це відомство державної безпеки і каральний орган у Німецькій Демократичній Республіці, що функціонувала з 1950 до 1989 року.

peredplata