Обшуки в мера Федорука

Обшуки в мера ФедорукаГенпрокуратура з 6-ї ранку проводить обшук у мера Федорука у справі викрадення 900 гектарів лісу

Про це повідомив нардеп від БПП Володимир Ар\’єв.

\”Його подільник, ще сумнозвізніший мер Ірпеня Володимир Карплюк – той який захоплював владу у Коцюбинському та організовував побиття активістів – залишив країну\”, – зазначив він.

З 6 ранку Генпрокуратура проводить обшук у сумнозвісного мера Бучі Анатолія Федорука у справі схематозного викрадення 900 гектарів лісу в Київській області. Його подільник, ще сумнозвізніший мер Ірпеня Володимир Карплюк – той який захоплював владу у Коцюбинському та організовував побиття активістів – залишив країну. Пацани ховалися за нормальним таким парканом, навіть вищим за той що у Ляшка. Не допомогло…

Джерело

Федорук – не просто дерибанник. Федорук – екс-риг, який ані слова не сказав під час подій на майдані. Ми в кожного селищного і міського голови регіону брали коментарі і під час розгону мирного майдану і під час перших розстрілів.

У коментарі активістам Федорук казав, що з партії не вийде і вдавав, що не знає, що відбувається на майдані:

\”Виходить з Партії регіонів не збираюсь. Курс партії незмінний. президент сказав, що ми йдемо в Європу. Я не бачив, що там було, не можу коментувати\”.

Лише після втечі Януковича заявив про те, що буде виходити з партії.

1+1 повідомляє, що обшуки відбуваються у маєтку Федорука і Капрлюка, який може з\’явитися в міськраді вже після обіду.

Нагадаю, що активісти Приірпіння ведуть роками боротьбу з дерибанами в пристоличній зоні. Їх б\’ють \”невідомі\”, яких активісти пізнають, бо бачили на забудовах як тітушок.

Одна з найбільших афер із землею – дерибан Біличанського лісу. 6 тис га. Дерибанять його через Коцюбинську селищну раду та Гостомельську селищну раду.

У Коцюбинському члени партії \”Нові обличчя\” захопили владу 8 квітня і усунули з посади селищну голову Ольгу Матюшину, яка виступає за збереження лісу. Юлія Главацька, секретар Ірпінської ради, ймовірно підробила гербову печатку щодо цього відкрили навіть кримінальне провадження. Депутати від Нових облич захопили адмінбудівлю і щодо цього факту також відкрите кримінальне провадження.

Громада вийшла на віче.

Домоглася громада перевиборів до селищної ради – 10 мандатів отримали 17 липня активісти (до цього команда Ольги Матюшиної восени отримувала 4 мандати) і 11 – Нові обличчя.

З-поміж інших самовисуванців є Владислав Євстєфєєв, який разом з Карплюком має ділянку напроти 18 школи в лісі. Вони планували її забудувати і там навіть був паркан, який під тиском активістів зняли.

Євстєфєєв, за словами прокурора, має у власності майже 100 ділянок Біличанського лісу, який активісти захистити указом президента і домоглися надання статусу нацпарку.

Активістів в регіоні безкарно б\’ють і ми чекаємо, що Генпрокуратура не випустить жодного дерибанника, а всіх, хто винен у силовому перешкоджанні роботи голови Ольги Матюшиної, перевороті й захоплені влади в селищі задля дерибану Біличанського лісу чекає суд і законний вирок.

Для кумів-дерибанників Карплюка та Федорука Біличанський ліс під забудову – це 6 тис га лісу. Тому за свої злодіяння кожен має відповісти перед законом. Ми чекали цього майже 10 років. Час настав.

При потребі активісти готові надавати прокуратурі свідчення, відеодокази та зібрані роками документи.

Ірина Федорів
Журналіст та викладач

peredplata